Participanţi

Peste 300 de mari fermieri din toate regiunile României și lideri din agricultură, speakeri români și internaționali, parteneri și susținători.

Ing. Mihai Afiliu

Administrator, AFILIU TRANS SRL, Buzău, +6000 ha

Fermier Invitat

”Mă bucur nespus că în data de 9 noiembrie 2017 am avut onoarea să particip la Forumul Internațional de Agricultură RALF 2017, eveniment care a reunit peste 300 de mari fermieri români, din 38 de județe, specialiști, reprezentanți ai asociațiilor profesionale și ai companiilor de profil, dar și jurnaliști din presa agricolă. RALF devine astfel întâlnirea anuală a marilor a marilor fermieri români, o platformă de comunicare a reușitelor recente din agricultura românească, prezentate într-un context internațional, alături de bune practici din țările invitate. Totodată, este un eveniment deosebit, pentru că se adresează unui segment al economiei aflat într-o continuă expansiune și dezvoltare, cu investiții și retehnologizări, cu rezultate și eficiență, care fac față cu brio concurenței vest-europene. Marii fermieri români sunt alături de invitații străini pentru a schimba idei, pentru a expune experiențele lor agricole și pentru a încheia noi parteneriate. Consider că evenimentul este util pentru toți fermierii români, datorită schimbului de experiență cu omologi din alte regiuni ale UE.”

[...]

Cătălin Gagiu

Director General, Etinocereal SRL, Dolj, +2300 ha

Fermier Invitat

”Sunt la prima conferință RALF și prima cu fermieri străini. Diferența față de conferințele românești trase la "indigo" este clară și de aici necesitatea ca un astfel de eveniment să fie ținut anual. Ar trebui aduși și alți fermieri de top sau organizații agricole din țări cu tradiție care să ne prezinte experiența lor, de ce nu, chiar și din Brazilia. De exemplu, noi am am legat un contact foarte bun cu KRIR Polonia și sperăm să legăm o colaborare cu fermierii de acolo.”

[...]

Adrian Tuhuț

Director, B&B Agro Holding, Galați +2600 ha

Fermier Invitat

”Evenimentul a fost un bun prilej de a reîntâlni și reînnoda legături vechi, dar și de a stabili unele noi, iar faptul că avem ocazia de a învăța din experiența altor mari fermieri europeni sau de pe alte continente este cu atât mai important. Ne-am propus, în urma participării la RALF, să facem un experiment bazat pe ceea ce am văzut într-una din prezentări. În concluzie: un eveniment reușit la care am venit cu plăcere și de la care am plecat cu satisfacția că am învățat lucruri noi.”

[...]

Ștefan Moraru

Director Executiv, MORAR PAN COM SRL, Călărași, +1000 ha

Fermier Invitat

”A fost ceva deosebit și ne-a plăcut că pe lângă discuțiile privind agricultura pe ansamblu, au fost invitați și specialiști care și-au împărtășit experiențele din domeniile conexe sau din fermele lor. Totodată ne-ați oferit posibilitatea de a ne reîntâlnii între noi fermierii și să ne împărtășim experiențele anului acesta specifice fiecărei zone în parte.”

[...]

Puiu Ilisei

Director General, PILIS SRL, Călărași, +1000 ha

Fermier Invitat

”Evenimentul a fost foarte benefic pentru mine, pentru că, deși consider că am echipamente moderne, mereu găsești ceva nou, întâlnești oameni cu experiențe diferite din diferite părți ale lumii. Astfel de evenimente trebuie organizate mai des, chiar în diferite locuri din țară și arătat fermierilor ce mi-ați arătat și mie.”

[...]

Cristian Leancă

Cooperativa Agricolă și Zootehnică Dumitra, Bistrița-Năsăud, +1000

Fermier Invitat

”Mă simt onorat că am avut ocazia de a participa la întrunirea elitei fermierilor și îmi exprim recunoștința pentru invitația la următoarea întâlnire. În calitate de tânăr fermier, am fost impresionat de prezența personalităților din domeniul agricol care au "un cuvânt de spus" în ceea ce privește agricultura din România și din străinătate. Prezența fermierilor străini care ne-au împărtășit din modul lor de lucru a constituit un interesant schimb de experiență.”

[...]

Dr. Ing. Lucian Buzdugan

Președinte, AGRICOST, Insula Mare a Brăilei, +55000 ha

Fermier Invitat

"Este pentru prima dată când o organizație grupează pe marii fermieri din România. Pe umerii acestora stă de fapt principala bază a producției agricole din România, principală sursă de export pe care o realizăm, principala sursă de contribuție, din agricultură, la PIB-ul României."

[...]

Dr. Ing. Dimitrie Muscă

Director General, Combinatul Agroindustrial Curtici, Arad, +7500 ha

Fermier Invitat

"Lucrez în zona de vest a țării și exploatăm o suprafață de 7600 de hectare în două combinate, cel de la Curtici și cel de la Olari. Avem totul integrat, de la semănatul culturilor în câmp - grâu, porumb, rapiță, soia, până la produsele procesate din magazinele noastre, totul este în circuit închis. Pe acest segment, care este destul de lung, nimeni nu se interpune cu absolut nimic."

[...]

Gabriel Dumitrașcu

Project Manager, Agri Consortium, Caraș-Severin, +6000 ha

Fermier Invitat

„Sunt bucuros de faptul că Agri Consortium are ocazia să participe la premiera acestui eveniment în România. Reunirea în cadrul evenimentului a experților, fermierilor autohtoni și străini, va ajuta la o mai bună înțelegere a inițiativelor europene complementare și competitive în agricultură, reușind să creeze condițiile pentru o relaționare confortabilă.”

[...]

Arnaud Perrein

Director General, SOPEMA, Ialomița, + 4000 ha

Fermier Invitat

"E benefic pentru noi fermierii să fim prezenți acolo unde agricultura este adusă în prim plan. Evenimentele destinate agriculturii și în care sunt prezenți fermieri din toată Europa sunt benefice atât pentru noi, care suntem direct implicați în agricultură, dar și pentru marele public, care trebuie să cunoască realitățile acestui domeniu.La RALF 2016 vom fi prezenți fermieri și specialiști din mai multe țări europene și vom avea astfel ocazia să vorbim despre proiecte de succes, dar și despre problemele comune tuturor fermierilor europeni."​

[...]

Ing. Gelu Scutaru

Director General, Comcereal, Vrancea, + 4500 ha

Fermier Invitat

"Mulțumim pentru invitația de participare la RALF 2016. Considerăm că evenimentul este foarte util pentru fermierii români, mai ales datorită schimbului de experiență cu omologi din alte regiuni ale UE. Întotdeauna astfel de întâlniri sunt utile, deoarece ne permit o comparație sinceră a performanței afacerilor noaste cu referințele din țări cu o experiență mai îndelungată. În același timp, putem observa și existența unor diferențe semnificative în modul de organizare al producției, dimensiunea fermelor, gradul de integrare al producției, precum și modul de asociere pentru activitatea de comercializare."

[...]

Ing. Vasile Lungu

Administrator Agro Industrial Ceres, Iași, +2000 ha

Fermier Invitat

"Schimburile de experiență sunt benefice progresului în orice domeniu de activitate nu doar al agriculturii. Astfel putem identifica asemănările, cât și deosebirile, modurile de lucru, având posibilitatea transferării cunoștințelor de bună practică, lucru esențial dezvoltării."

[...]

Tim Hassell

Farm Manager, Goodwood Farm, Marea Britanie, +1300 ha

Fermier Invitat

“Trebuie să recunosc că am fost foarte impresionat de modul în care a decurs ziua şi de cât de prietenoasă și serviabilă a fost toată lumea. Am simţit că toată lumea este mândră de România. Pe un plan mai personal, a fost prima dată când am vorbit în faţa unui grup atât de mare de oameni, prin urmare, vă mulțumesc pentru oportunitatea acordată. Locaţia evenimentului a fost de înaltă clasă, cu facilități excelente. Am putut observa modul în care aţi programat speakerii pentru a le oferi tinerilor fermieri din România o idee despre modul în care alți fermieri europeni îşi construiesc afacerile și pentru a le da o idee despre oportunitățile care îi înconjoară. Invitaţii au arătat că există modalități diferite – de la unităţi independente cu un nivel înalt de mecanizare, în căutarea celui mai mic cost de producție, până la ferme precum Goodwood, care produc produse de calitate pentru a le vinde direct către consumator, și rolul pe care îl pot avea reţelele de socializare în afacerile în curs de dezvoltare. A fost fascinant să ascult fermieri români şi să-mi dau seama de potențialului sectorului agricol din România. Ascultându-i pe alţii, putem evolua.”

[...]

Ing. Alin Sicobean

Președinte, Societatea Agricolă "Spicul Sălcud", Mureș, +1000 ha

Fermier Invitat

"Este o intâlnire interesantă cu mulți fermieri din țară și din străinătate care au de oferit multe din experiențele lor, de la care nu avem decât de învățat, de cum au trecut ei printr-o perioadă pe care noi acum o parcurgem."

[...]

Ing. Florin Zănoagă

Director General, FirstFarms Agro East, Brăila, +3500 ha

Fermier Invitat

"Forumul Internațional de Agricultură RALF este binevenit și sper să continue. Este necesară organizarea unei întâlniri de o asemenea anvergură, dedicată marilor fermieri, cei care de fapt fac agricultura performantă și susțin economia țării. Salut inițiativa dumneavoastră și aștept cu interes următoarea ediție."

[...]

Ing. Marius Laurenţiu Ciucoş

Director General SA Înfrăţirea Carei, Satu Mare, + 2100 ha

Fermier Invitat

"Organizarea evenimentului a fost foarte bună, cu posibilitatea exprimării punctelor de vedere în fața fermierilor reprezentativi. Fermierul Polonez cel mai pregătit și cel mai sincer. Liderii PROAGRO și LAPAR au punctat foarte bine, minusurile agriculturii românești. În viitor ar trebui invitați și reprezentanți ai fermierilor din alte țări Europene, care dețin în exploatare suprafețe mari."

[...]

Ștefan Stănescu

Director General, Agromec Vișina SA, Olt, +3500 ha

Fermier Invitat

"O asemenea întâlnire, organizată an de an, este foarte importantă din punct de vedere al schimbului de experiență cu fermierii invitați din UE și a noilor tehnologii pe care aceștia le folosesc pentru creșterea randamentului producției. Doar fiind deschiși putem câștiga mai mult, împreună !"

[...]

Ing. Dumitru Manole

Director, SPORT AGRA, Constanța, + 800 ha

Fermier Invitat

"Întâlnirea a fost deosebită atât din punct de vedere al organizării, cât mai ales datorită faptului că a prilejuit comunicarea cu diverse personalități ale farmingului din România și din alte țări. Pentru că AGRICULTURA pentru România este una dintre ramurile economice cele mai importante."

[...]

Vlad Bontaș

Director, AGROCOV, Galați, +5500 ha

Fermier Invitat

”Vreau în primul rând să vă mulțumesc pentru invitația acordată și să vă felicit pentru organizarea Forumului, una foarte bine structurată, atât în baza invitaților, cât și a subiectelor abordate. A fost o zi plină de acumulare de informații, sperăm noi folositoare, iar când ne-au permis pauzele am profitat pe partea de networking cunoscând alți colegi din țară și povestind unii altora cu ce ne lovim în fermele noastre și ce putem îmbunătăți.”

[...]

Martin Mueller

Administrator, SOBIS, Sibiu, +2000 ha

Fermier Invitat

"Vă felicit pentru modul cum a fost organizat și mediatizat forumul. O organizare de genul acesta cu atâția invitați cu interese personale și heterogene nu este deloc simplă. Ca atare numitorul comun, susținut bine de moderator, "Iată Exemple, cum să valorificăm potențialul agricol în Romania" lasă la unii participanți și sindicali autohtoni de dorit. Contribuțiile participanților străini erau mai "vestice, specializate" și foarte bine susținute. A fost un eveniment bine organizat, foarte informativ cu opțiunea de-a cunoaște "toți greii!" în domeniul agricol.”

[...]

Georgeta Vilău

Președinte, CELEZVIT SAG, Teleorman, +2400 ha

Fermier Invitat

„Evenimentul în sine a fost un succes. S-au abordat subiecte de actualitate pentru agricultură. A fost o întâlnire cu mulți fermieri români și din străinătate care ne-au oferit din experiența lor și de la care noi mai avem de învățat. Ne-am bucura dacă s-ar lărgi sfera invitaților și a problemelor abordate. Vă mulțumim că ne-ați oferit prilejul de a participa la un astfel de eveniment.”

[...]

Ene Gîrban

Director General, AGRO-IND COM, Buzău, +2000 ha

Fermier Invitat

"Evenimentul RALF 2016, care a reușit să unească mari fermieri români, a fost un real succes. S-au spus puncte de vedere foarte clare și totodată invitații au avut o prezență remarcabilă. Întregul eveniment a avut o ținută de gală."

[...]

Ing. Ștefania Cealera

Administrator, AGROSELECT, Constanța, +1400 ha

Fermier Invitat

„​M-am simțit onorată să fiu printre invitații RALF 2016, eveniment dedicat marilor fermieri români. Cadrul întâlnirii, desfășurarea evenimentului, participarea marilor personalități, totul s-a desfășurat la un nivel înalt, într-o atmosferă de înalt profesionalism. Mă bucur că am participat alături de nume grele din agricultura românesca, din Insula Mare a Brailei, de la Curtici, mari oameni, mari agricultori care prin vasta lor experiență au ce transmite atât actualilor, cât și viitorilor agricultori. Acest eveniment a fost peste așteptările mele și întâlnirea, atât cu marii fermieri români, cât și cu fermierii europeni importanți, a fost foarte profitabilă ca schimb de experiență.​”

[...]

Daniel Pop-Silaghi

Project Manager, Business Agro Consulting, Neamț, +800 ha

Fermier Invitat

"RALF 2016 a fost o gură de aer proaspăt în marea de evenimente specifice mai mici sau mai mari, pentru că, pe lângă întâlnirea întotdeauna productivă cu prieteni, colegi, colaboratori din țară, personalitățile invitate din afara granițelor au împărtășit multe din secretele agriculturii din Finlanda, Marea Britanie, Germania, Polonia, oferind astfel din experiența unor țări mult mai bine dezvoltate decât România. Deși avem suficiente modele de succes și printre noi, abordările fermierilor din alte state europene sunt întotdeauna deosebit de utile pentru dezvoltarea afacerilor și găsirea de soluții pentru eficientizarea activității curente. Mi s-a părut foarte curajoasă decizia de a organiza o conferință de 8 ! ore, însă alegerea foarte inspirată a fiecărui speaker invitat a făcut ca cele 8 ore să fie interesante de la început până la sfârșit."

[...]

90% dintre participanți

Mari fermieri, reprezentativi, din toate regiunile României

50% dintre fermieri

1000 ha – 2000 ha

40% dintre fermieri

+ 2000 ha

10% dintre invitați

Speakeri și Parteneri