Master Partner 2019:

Professional Partners 2019:

 

 

Parteneri 2019:

 

Susținători și Expozanți 2019:

 

 

 

 

Parteneri Instituționali:

 

 

 

 

Parteneri Educaționali:

 

 

Un proiect creat de:

Co-organizator:

Partener media principal 2019:

Parteneri media 2019:

 

 

 

 

 

 

Partener media regional 2019:

Parteneri

Doriana Nițu

General Manager KWS Semințe

Master Partner

"De aproape 14 ani, KWS Semințe și-a propus să vină în întâmpinarea fermierilor din România cu un portofoliu de hibrizi de porumb perfect adaptați condițiilor locale de sol și climă. KWS creează în România pentru România, iar faptele concrete dovedesc aceasta. Investim permanent în tehnologie și în specialiști de valoare, ca să dezvoltăm, în cadrul stațiunii proprii de cercetare-ameliorare de la Alexandria, hibrizi de porumb performanți, productivi, toleranți la secetă și arșiță, stabili în orice condiții. Ne implicăm în activitatea fermierilor parteneri din țara noastră cu soluții care să aducă plusvaloare în ferme, fie că vorbim de proiecte relevante proprii sau de programe specifice susținute în parteneriat, așa cum este participarea în calitate de Master Partner la RALF 2016, o colaborare care va aduce în prim plan experiența fermierilor români și importanța muncii lor într-o societate dominată de spectrul incertitudinii și necesității de adaptare rapidă".

[...]

Adrian Badea

Director Național Vânzări, PETKUS România

Professional Partner

"PETKUS este mândru partener al RALF 2018, unde vă invităm să discutăm la cel mai înalt nivel despre cum putem construi un viitor mai bun agriculturii din România. PETKUS este alături de fermierii români dornici să fie în avangarda fermierilor din Europa prin valorile sale principale: Tehnologie, Inovație, Inginerie și Service. De la recoltare până la procesare este o lume fascinantă, în care ne simțim ca acasă și pe baza căreia ne-am dezvoltat portofoliul pentru a răspunde nevoilor clienților. Orice fermier are nevoie de spații de stocare pentru recolta sa, de echipamente de condiționare și procesare și chiar de stații de semințe, pentru a pregăti recolta următoare. Deviza noastră este <>. Abia așteptăm să ne reîntâlnim cu această ocazie unică cu prieteni vechi, pentru a discuta despre bunele practici ale liderilor care dau direcția în agricultura de la noi."

[...]

Jean Ionescu

Director operațiuni România-Moldova, DuPont Pioneer

Professional Partner

"Stimați fermieri, suntem onorați să vă invităm, în calitate de Professional Partner, la ediția a doua a Forumului Internațional de Agricultură RALF, eveniment pe care ni-l dorim - întâi de toate - viu, deschis tuturor întrebărilor și problematicilor actuale. La DuPont Pioneer credem cu tărie că știința este universală, dar soluțiile sunt locale. De aceea, împreună cu partenerii noștri, ne vom strădui să aducem în fața dvs. oameni de agricultură de pe alte meridiane, care să ne împărtășească din experiența lor exemplară. Anul 2017 marchează un deceniu de când agricultura României stă sub semnul imperativelor PAC, dar și al beneficiilor asociate, care au schimbat adânc sectorul. Este un timp al bilanțurilor, al introspecției, dar probabil că și cel mai potrivit pentru identificarea căilor de urmat. RALF poate deveni astfel un cadru care să faciliteze, în cel mai adevărat sens al cuvântului, schimbul de idei, dându-ne șansa să căutăm împreună răspunsuri la marile întrebări care ne stau tuturor pe buze, fie ele schimbări climatice, securitate alimentară, acces la inovație, schimbări structurale ale cererii de produse agricole, finanțare, șamd. Prin urmare, dragi prieteni, vă așteptăm alături de noi, la evenimentul RALF 2017."

[...]

Prof. Dr. Vasile Vîntu

Rector Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad", Iași

Partener Educațional

”Participarea la cea de-a patra ediție a Forumului Marilor Fermieri - RALF 2019 mă onorează, având convingerea că va reprezenta un adevărat forum de dezbateri constructive și inovative ale experților și specialiștilor din domeniul agricol și din domeniul educației, care să conducă la o politică agrară coerentă, cu implicații de ordin practic pentru cei care-și desfășoară activitatea în acest domeniu. Centrarea demersului educațional pe formarea competențelor profesionale și transversale la absolvenții noștri în concordanță cu dinamica mediului socio-economic și cu standardele de realizare a unei agriculturi moderne, le permite inserția rapidă pe piața muncii, ei fiind chemați să constituie leadershipul dezvoltării durabile a agriculturii și industriei alimentare din România, în acord cu standardele UE.”

[...]

Prof. Dr. Roxana Vidican

Decan al Facultății de Agricultură din Cluj

Partener Educațional

”Misiunea unei instituții superioare de învățământ agronomic rămâne, în continuare, cea de creștere a calității actului educațional și a activităților de cercetare, în concordanță cu exigențele unei societăți bazate pe cunoaștere. Calitatea pregătirii profesionale pe care o oferă Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca absolventului, este completată de abilitățile de analiză, sinteză și experimentare și la care absolventul are acces prin implicarea în activități specifice de cercetare și consultanță. La ora actuală, preocupările unui cadru didactic universitar din domeniul agronomic trebuie îndreptate spre susținerea de activități de cercetare, consultanță și prestări servicii; materializate prin derularea de proiecte atât cu agenții economici privați cât și cu instituții de profil in domeniu. Eforturile depuse până acum sunt îndreptate spre consolidarea poziției facultății ca pol de excelență, în domeniul agricol, asigurând competențe reale, de nivel european absolventilor săi. Facultatea se afla în contact nemijlocit cu fermierii și cu agenții economici din domeniu asigurând stagii de practică și formare, derulând proiecte de transfer tehnologic, de consultanță și chiar de cercetare. Pentru a răspunde acestor necesități, Facultatea de Agricultură a dezvoltat, în parteneriat cu Fundația READ, platforma AGRIM (www.agrim.ro), un sistem on-line gratuit de consultanță destinat exclusiv domeniului agronomic și care reunește fermieri, producători de inputuri și experți universitari."

[...]

Adrian Pintea

Director General APIA

Partener Instituțional

”Suntem onorați să fim Parteneri Instituționali ai celei de-a patra ediții a Forumului Internațional al Marilor Fermieri, eveniment ce reunește poveștile de succes ale fermierilor români, la a căror realizare a contribuit, cu siguranță, și APIA prin multitudinea de forme de sprijin derulate atât din fonduri europene, cât și de la bugetul de stat în sprijinul fermierilor și al agriculturii românești.”

[...]

Adrian Chesnoiu

Director General AFIR

Partener Instituțional

”Forumul Internațional de Agricultură RALF ne oferă cadrul de întâlnire cu marii fermieri români din toate județele țării, dar și cu cei din alte state europene. Este o oportunitate extraordinară de a discuta despre proiectele cu finanțare europeană pe care le-am implementat, dar și de a analiza exemplele de bună practică pe care le vor prezenta participanții din alte țări. O parte dintre fermierii prezenți la eveniment au deja proiecte finanțate prin programele gestionate de AFIR, dar sunt convins că toți sunt interesați de viitorul exercițiu financiar, oferindu-ne posibilitatea de a discuta despre nevoile concrete ale potențialilor noștri beneficiari. Prin efortul administrativ al oamenilor din AFIR, conjugat cu determinarea beneficiarilor noștri, am demonstrat că accesarea fondurilor disponibile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală este o soluţie viabilă pentru modernizarea agriculturii la nivel naţional, dar și pentru creșterea satului românesc. Obiectivul nostru comun este să reușim implementarea cu succes a proiectelor contractate, astfel încât banii europeni să rămână în țară, pentru că numai în acest fel comunitățile rurale vor putea atinge nivelul de dezvoltare pe care toți ni-l dorim.”

[...]

Nicoleta Dragomir

Redactor-şef Revista FERMA

Partener Media Principal

”Suntem contemporanii unei agriculturi în permanentă schimbare. Pe de o parte, supusă modificărilor climatice cărora cercetarea le caută cele mai bune metode de compensare a efectelor. De cealaltă parte, inovaţia şi tehnologiile inteligente sunt o reală provocare pentru cei care deja au adus agricultura la un cu totul alt nivel. În calitate de moderator al două ediţii RALF am avut oportunitatea să cunosc mari fermieri de pe întreg mapamondul. Fie că sunt ferme de familie, asociaţii sau acţionariate, fermieri ai anului şi, mai ales, tineri fermieri, tuturor, români şi străini deopotrivă, "Forumul Marilor Fermieri" le-a oferit un schimb de experienţă unic, pus în scenă de organizatorul BORO Communication. O singură zi de eveniment, dar cu un program dens, cu poveşti de viaţă şi de agricultură, cu provocări comune şi abordări diferite. Într-un cuvânt: RALF. Sunt onorată să moderez şi discuţiile celei de-a patra ediţii a "Forumului Marilor Fermieri", un eveniment cu multe noutăţi dedicate exploataţiilor de mari dimensiuni care valorifică tehnologiile moderne cu eficienţă maximă.”

[...]

Alessio Castelli

CEO AgroConcept

Professional Partner

"Este foarte important pentru noi, AgroConcept, să fim prezenți acolo unde se întâlnesc fermierii și unde se discută lucruri importante despre agricultură și despre viitorul ei. După un an atât de plin, o astfel de conferință este cel mai bun prilej pentru a trage câteva concluzii și pentru a anticipa o parte din noile provocări. Este, de asemenea, și o oportunitate de a ne reîntâlni cu proprietarii de utilaje New Holland și cu fermieri din alte țări. Am vrut să fim parte din acest proiect încă de la prima ediție pentru că antreprenoriatul, inițiativa și curajul de a pune lucrurile în mișcare îi definesc pe toți cei cu care lucrăm. Vom afla, cu siguranță, multe lucruri interesante și așteptăm cu nerăbdare să auzim direct de la sursă ce provocări și, mai ales, ce propuneri au cei care țin în mână frâiele acestei industrii, pe cât de dinamică și de solicitantă, pe atât de frumoasă".

[...]

Pascal Cassecuelle

Senior Bayer Representative & Cropscience Division Head / Country Group România, Bulgaria, Moldova

Professional Partner

"Agricultura modernă se află într-un moment de răscruce. Societatea și autoritățile de reglementare așteaptă de la agricultori să găsească o soluție pentru provocarea reprezentată de nevoia creșterii producției de alimente cu 50% în următorii 30 de ani. În același timp, fermierii riscă să fie privați de unele tehnologii de care au nevoie pentru a îndeplini această sarcină ambițioasă. România este a șasea cea mai mare putere agricolă din Europa și va fi a cincea după Brexit. România are cea mai mare suprafață cultivată cu porumb din Europa și ar putea să exporte la fel de mult grâu ca Germania, devenind în același timp un exportator de porumb mai mare decât Franța, cu condiția să se realizeze investițiile corecte în infrastructură și educație dar și condiționat de disponibilitatea tehnologiilor potrivite pentru a produce cantitatea și calitatea necesară pentru acest lucru. De ce conteaza? Este important deoarece 25% din populație depinde de agricultură, dar contează și pentru că lumea are nevoie de fermierii români. Sunt două condiții esențiale pentru succesul agriculturii românești: competitivitatea și durabilitatea. Iar Bayer face un angajament în ambele sensuri, prin investiții în cercetarea și dezvoltarea tehnologiilor care ajută fermierii să își păstreze randamentul, dar și să producă alimente sigure și de înaltă calitate. Suntem mândri să colaborăm cu RALF și să reunim fermierii români și europeni într-un forum de dialog și schimb de bune practici, menit să ridice agricultura românească la potențialul său maxim."

[...]

Ervin Miklós

Director General, LGT Proiect, distribuitor AGROVIR

Professional Partner

"Stimați Parteneri, suntem onorați să fim alături de dumneavoastră în calitate de Professional Partner la RALF 2018. LGT Proiect, distribuitor AGROVIR, a considerat momentul oportun pentru a fi prezent la acest eveniment și a aduce în discuție cu fermierii prezenți la conferință eficiența economică și viitorul profitabil al agriculturii din România. Lumea se schimbă. Digitalizarea devine indispensabilă în dezvoltarea afacerilor agricole. În ferme apar foarte multe date (din procesul productiv, tractoare, senzori, stații meteo, contabilitate etc.). Pe de altă parte proprietarii de ferme au nevoie de informații pentru fundamentarea deciziilor. Informațiile primite pe hârtii, tabele Excel, de multe ori conțin interpretări umane și greșeli față de situația reală. Pentru companii de top, cei prezenți la conferința RALF, trebuie sisteme complete, integrate prin care se pot controla afacerile agricole în mod eficient. Este din ce în ce mai evident faptul că digitalizarea va aduce beneficii foarte mari agriculturii la nivel global. Fermierii prezenți la conferință vor decide ce direcție va lua România. Din experiențele noastre internaționale din ce în ce mai mulți fermieri investesc în soluții informatice de management și în soluții de agricultură de precizie. Noi, LGT Proiect, distribuitor AGROVIR, conectăm soluțiile insulare și oferim posibilitatea reală fermierului de a colecta informații într-o singură soluție și de a lua cele mai bune decizii consultând informații care reflectă realitate din câmp. Echipa LGT Proiect, distribuitor AGROVIR, este mândru să vă anunțe că AGROVIR este cea mai completă soluție de management al fermei existentă pe piața din România și acoperă cel mai bine nevoie marilor fermieri."

[...]

Sergiu Staicu

Commercial Unit Head România, Syngenta

Professional Partner

”Compania noastră salută această inițiativă de a aduce împreună marii fermieri și specialiști din agricultura românească și din lume. Acest Forum reprezintă o bună oportunitate pentru un dialog deschis și schimb de experiență pe temele de interes care să vină în sprijinul creșterii performanței agriculturii din țara noastră. Sunt convins că avem multe de aflat și de învățat unii de la alții! Syngenta rămâne și în cadrul acestui eveniment alături de fermieri, preocupați ca împreună să găsim soluții la provocările de a produce hrana în mod sustenabil pentru o populație în continuă creștere. Mulțumim organizatorilor și suntem bucuroși să ne întâlnim la Forumul din această toamnă.”

[...]

Manfred Spendier

Country Manager Titan Machinery România

Professional Partner

“Titan Machinery România salută organizarea acestui eveniment ce reușește să adune la un loc cei mai mari fermieri din România. Așteptăm cu interes să participăm la ediția din acest an ce se va desfășura în noiembrie, participare ce va completa seria de evenimente la care suntem parte în acest an. RALF 2017 este o oportunitate pentru compania noastră de a fructifica popularitatea progresivă pe care am câștigat-o cu efort susținut în acești ani. Ca atare, rigurozitatea strategică cu care abordăm toate categoriile de public din sectorul agricol din România ne permite să ne apropiem mai mult de fiecare tip de fermier, personificându-i necesitățile, punându-i la dispoziție întregul set de informații despre utilajele noastre, tehnică agricolă utilă și bineînțeles, oferindu-i pachete atractive adaptate perfect nevoilor sale. Încrederea în Titan Machinery a început să ia amploare prin astfel de evenimente și se consolidează zilnic prin legătura strânsă și de durată pe care o avem cu fermierii deja parteneri.”

[...]

Martin Rand

CEO și co-fondator VitalFields

Partener

”Sunt încântat că VitalFields are ocazia să participe ca partener la un eveniment dedicat marilor fermieri și liderilor din agricultură. Întâlnirea cu cei mai mari fermieri este o oportunitate pentru a discuta despre agricultură și digitalizarea managementului agricol. Suntem la cea de-a patra revoluție în agricultură, cea digitală. De aceea, VitalFields vine în întâmpinarea nevoilor fermierilor cu o soluție care să-i ajute să ia decizii informate și să-și prognozeze lucrările, să își țină sub control costurile și să urmărească tot ceea ce se întâmplă în fermă în timp real, având acces la un istoric. Am observat că există deschidere din partea fermierilor în ceea ce privește soluțiile pentru management agricol, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Așadar, așteptăm cu nerăbdare să ne întâlnim în cadrul Forumului Internațional de Agricultură RALF!”

[...]

Monika Puiu

Director General NHR Agropartners

Professional Partner și Susținător

“Noi, NHR Agropartners am decis să sprijinim RALF, deoarece este o conferință, un loc de întâlnire pentru fermieri. Fermierii vorbesc cu fermierii. Inițiem acest lucru la fiecare călătorie, vizită la producători, pe care o organizăm cu clienții noștri. RALF extinde această idee invitând în același loc fermierii români și fermierii din alte țări europene. Acesta este motivul pentru care, atunci când am primit conceptul, am vrut ca NHR Agropartners să fie parte din el. Mai mult de atât, vom încuraja schimbul de experiențe dintre clienții noștri și utilizatorii Deutz-Fahr, Poettinger, JCB din Europa. Să auzim tendințele din Franța, Italia, Marea Britanie și Germania în cultura cerealelor, fructelor, legumelor și creșterea animalelor. Să auzim de la cei care merg mai adânc în sectorul alimentar, vânzând produsele către consumatori. Cum se organizează acest lucru? Ce ajutor vor primi?”.

[...]

Rod Watson

Director General CHIEF INDUSTRIES UK (în România prin AGRISEB AGRICULTURE)

Professional Partner

”Chief Industries UK Ltd, ca parte a grupului de companii Chief cu prezență în SUA, Marea Britanie și Franța are plăcerea de a fi Professional Partner al RALF în luna Noiembrie la București. Compania Chief vede un potențial agrar enorm în România și de aceea o consideră o piață importantă. De asemenea, vedem oportunități majore pentru proiecte ce au de a face cu depozitarea industrială sau strategică a produselor agricole. Credem că RALF, datorită nivelului înalt al participanților, este forumul perfect pentru a vă prezenta produsele și serviciile noastre, dar și o oportunitate de a deschide relații cu parteneri precum companiile agrare românești și fermieri autohtoni. Vă așteptăm cu drag la acest eveniment și suntem nerăbdători să ne întâlnim cu dumneavoastră.”

[...]