Master Partner 2020:

Parteneri:

Un proiect creat de:

Co-organizator:

Parteneri Instituționali:

 

 

 

 

Parteneri Educaționali:

 

 

Partener media principal:

Parteneri media:

 

 

 

 

 

 

Partener media regional:

Parteneri

Maria Cîrjă

Marketing Manager, Corteva Agriscience România și Republica Moldova

Professional Partner

Și-a început cariera ca profesor de biologie în comuna Mălini, județul Suceava. După un an a devenit cercetător științific la Institutul de Cercetări pentru Legumicultură și Floricultură Vidra – Laboratorul de Protecția Plantelor. În august 2017, în urma fuziunii companiilor Doe Agrosciences și DuPont este numită Director Marketing în noua companie CORTEVA AGRISCIENCE – Divizia de Agricultură DowDupont.

[...]

Adrian Badea

Director Național Vânzări, PETKUS România

Professional Partner

"PETKUS este mândru partener al RALF 2018, unde vă invităm să discutăm la cel mai înalt nivel despre cum putem construi un viitor mai bun agriculturii din România. PETKUS este alături de fermierii români dornici să fie în avangarda fermierilor din Europa prin valorile sale principale: Tehnologie, Inovație, Inginerie și Service. De la recoltare până la procesare este o lume fascinantă, în care ne simțim ca acasă și pe baza căreia ne-am dezvoltat portofoliul pentru a răspunde nevoilor clienților. Orice fermier are nevoie de spații de stocare pentru recolta sa, de echipamente de condiționare și procesare și chiar de stații de semințe, pentru a pregăti recolta următoare. Deviza noastră este <>. Abia așteptăm să ne reîntâlnim cu această ocazie unică cu prieteni vechi, pentru a discuta despre bunele practici ale liderilor care dau direcția în agricultura de la noi."

[...]

Brian McKown

Vicepreședinte, Kinze Manufacturing, Lituania

Partener

Kinze Manufacturing este una dintre cele mai inovatoare companii de tehnologie pentru agricultură. Absolvent al Universității de Stat din Missouri, Brian McKown a coordonat în ultimii 16 ani activitatea internațională a Kinze, realizând parteneriate strategice și oferind consultanță marilor fermieri din întreaga lume. La RALF 2019 Brian McKown a prezentat semănătorile de precizie Kinze.

[...]

Pascal Cassecuelle

Senior Bayer Representative & Cropscience Division Head / Country Group România, Bulgaria, Moldova

Professional Partner

"Agricultura modernă se află într-un moment de răscruce. Societatea și autoritățile de reglementare așteaptă de la agricultori să găsească o soluție pentru provocarea reprezentată de nevoia creșterii producției de alimente cu 50% în următorii 30 de ani. În același timp, fermierii riscă să fie privați de unele tehnologii de care au nevoie pentru a îndeplini această sarcină ambițioasă. România este a șasea cea mai mare putere agricolă din Europa și va fi a cincea după Brexit. România are cea mai mare suprafață cultivată cu porumb din Europa și ar putea să exporte la fel de mult grâu ca Germania, devenind în același timp un exportator de porumb mai mare decât Franța, cu condiția să se realizeze investițiile corecte în infrastructură și educație dar și condiționat de disponibilitatea tehnologiilor potrivite pentru a produce cantitatea și calitatea necesară pentru acest lucru. De ce conteaza? Este important deoarece 25% din populație depinde de agricultură, dar contează și pentru că lumea are nevoie de fermierii români. Sunt două condiții esențiale pentru succesul agriculturii românești: competitivitatea și durabilitatea. Iar Bayer face un angajament în ambele sensuri, prin investiții în cercetarea și dezvoltarea tehnologiilor care ajută fermierii să își păstreze randamentul, dar și să producă alimente sigure și de înaltă calitate. Suntem mândri să colaborăm cu RALF și să reunim fermierii români și europeni într-un forum de dialog și schimb de bune practici, menit să ridice agricultura românească la potențialul său maxim."

[...]

Alexandr Pešák

Central & Eastern Europe Manager, Kleffmann Group, Cehia

Partener

Alexandr Pešák a lucrat la Centrul de Cercetare a Transporturilor din Brno ca șef al secției de cercetare socială, după ce a absolvit sociologia și științele politice la Universitatea Masaryk din Brno. Din 2017 lucrează ca manager regional al Europei Centrale și de Est la Grupul Kleffmann. Principalele sale pasiuni profesionale sunt tendințele generale și, de asemenea, conexiunile sociale în domeniul agroindustriei și inovațiile în cercetarea de piață.

[...]

Radu Gorunescu

Manager, Studio of Agricultural Systems Romania

Partener

Radu Gorunescu va prezenta platforma digitală SAS by Cropio în cadrul RALF 2019. Aceasta implementează fermierilor din România un sistem revoluționar de control și management al fermei, bazat pe monitorizarea terenurilor agricole din satelit, monitorizarea deplasărilor utilajelor agricole prin GPS, managementul și evidența operațiunilor agricole, a parcelelor de teren, a contractelor de arendă.

[...]

Remus Cazacu

Director General, BIT Software, România

Partener

Remus Cazacu este un antreprenor cu o experiență bogată în industria software și aplicații de business (sisteme ERP, CRM, BI) și conduce de peste 25 de ani firma BITSoftware, o companie care are în portofoliu soluții de business inovative, peste 300 de clienți, firme medii și mari, românești și globale, și prezență în peste 70 de țări. Pasionat de tehnologie, software, dar și de economie, Remus a căutat mereu îmbunătățireacontinuă a organizației și a dezvoltat și a crescut, împreună cu întreaga echipă, business-ul și produsele sale.

[...]

Ramona Ivan

Direcția Relații cu Instituții Naționale și Internaționale, CEC BANK

Partener

Ramona Ivan are o experienţă de peste 20 ani în sistemul bancar românesc, activând atât în bănci cu acţionariat de stat, cât şi cu capital majoritar privat internaţional, în ultimii cinci ani alăturându-se echipei CEC Bank.

[...]

Alexander Hammerschmidt

IT Management, Agrirouter, Germania

Professional Partner

Alexander Hammerschmidt este responsabil de întregul management IT al DKE-Data GmbH & Co. KG Agrirouter și este implicat direct în dezvoltarea, implementarea și funcționarea agrirouter. Platforma agrirouter permite schimbul de date între mașini și produse software de la diferiți producători și furnizori. Sistemul funcționează automat, simplifică procesele și îmbunătățește rentabilitatea.

[...]

Doriana Nițu

General Manager KWS Semințe

Master Partner

"De aproape 14 ani, KWS Semințe și-a propus să vină în întâmpinarea fermierilor din România cu un portofoliu de hibrizi de porumb perfect adaptați condițiilor locale de sol și climă. KWS creează în România pentru România, iar faptele concrete dovedesc aceasta. Investim permanent în tehnologie și în specialiști de valoare, ca să dezvoltăm, în cadrul stațiunii proprii de cercetare-ameliorare de la Alexandria, hibrizi de porumb performanți, productivi, toleranți la secetă și arșiță, stabili în orice condiții. Ne implicăm în activitatea fermierilor parteneri din țara noastră cu soluții care să aducă plusvaloare în ferme, fie că vorbim de proiecte relevante proprii sau de programe specifice susținute în parteneriat, așa cum este participarea în calitate de Master Partner la RALF 2016, o colaborare care va aduce în prim plan experiența fermierilor români și importanța muncii lor într-o societate dominată de spectrul incertitudinii și necesității de adaptare rapidă".

[...]

Cătălin Viziru

Marketing Manager, FMC Agro Operational, Romania

Partener

Cătălin Viziru, de profesie inginer agronom, a absolvit în anul 2009 Facultatea de Știinte ale Naturii și Știnte Agricole din cadrul Universității “Ovidius” Constanța și apoi – în 2011 a absolvit un masterat în cadrul aceleiași facultăți. Cariera în agribusiness a început-o în anul 2009 ca promotor pentru DuPont România SRL în partea de Sud-Est a țării, urmând ca 6 ani mai târziu – în 2015, să promoveze în poziția de Key Account Manager în cadrul aceleiași companii. În prezent este Director de Marketing în cadrul companiei FMC Agro Operational România.

[...]

Jean Ionescu

Director operațiuni România-Moldova, DuPont Pioneer

Professional Partner

"Stimați fermieri, suntem onorați să vă invităm, în calitate de Professional Partner, la ediția a doua a Forumului Internațional de Agricultură RALF, eveniment pe care ni-l dorim - întâi de toate - viu, deschis tuturor întrebărilor și problematicilor actuale. La DuPont Pioneer credem cu tărie că știința este universală, dar soluțiile sunt locale. De aceea, împreună cu partenerii noștri, ne vom strădui să aducem în fața dvs. oameni de agricultură de pe alte meridiane, care să ne împărtășească din experiența lor exemplară. Anul 2017 marchează un deceniu de când agricultura României stă sub semnul imperativelor PAC, dar și al beneficiilor asociate, care au schimbat adânc sectorul. Este un timp al bilanțurilor, al introspecției, dar probabil că și cel mai potrivit pentru identificarea căilor de urmat. RALF poate deveni astfel un cadru care să faciliteze, în cel mai adevărat sens al cuvântului, schimbul de idei, dându-ne șansa să căutăm împreună răspunsuri la marile întrebări care ne stau tuturor pe buze, fie ele schimbări climatice, securitate alimentară, acces la inovație, schimbări structurale ale cererii de produse agricole, finanțare, șamd. Prin urmare, dragi prieteni, vă așteptăm alături de noi, la evenimentul RALF 2017."

[...]

Prof. Dr. Vasile Vîntu

Rector Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad", Iași

Partener Educațional

”Participarea la cea de-a patra ediție a Forumului Marilor Fermieri - RALF 2019 mă onorează, având convingerea că va reprezenta un adevărat forum de dezbateri constructive și inovative ale experților și specialiștilor din domeniul agricol și din domeniul educației, care să conducă la o politică agrară coerentă, cu implicații de ordin practic pentru cei care-și desfășoară activitatea în acest domeniu. Centrarea demersului educațional pe formarea competențelor profesionale și transversale la absolvenții noștri în concordanță cu dinamica mediului socio-economic și cu standardele de realizare a unei agriculturi moderne, le permite inserția rapidă pe piața muncii, ei fiind chemați să constituie leadershipul dezvoltării durabile a agriculturii și industriei alimentare din România, în acord cu standardele UE.”

[...]

Prof. Dr. Roxana Vidican

Decan al Facultății de Agricultură din Cluj

Partener Educațional

”Misiunea unei instituții superioare de învățământ agronomic rămâne, în continuare, cea de creștere a calității actului educațional și a activităților de cercetare, în concordanță cu exigențele unei societăți bazate pe cunoaștere. Calitatea pregătirii profesionale pe care o oferă Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca absolventului, este completată de abilitățile de analiză, sinteză și experimentare și la care absolventul are acces prin implicarea în activități specifice de cercetare și consultanță. La ora actuală, preocupările unui cadru didactic universitar din domeniul agronomic trebuie îndreptate spre susținerea de activități de cercetare, consultanță și prestări servicii; materializate prin derularea de proiecte atât cu agenții economici privați cât și cu instituții de profil in domeniu. Eforturile depuse până acum sunt îndreptate spre consolidarea poziției facultății ca pol de excelență, în domeniul agricol, asigurând competențe reale, de nivel european absolventilor săi. Facultatea se afla în contact nemijlocit cu fermierii și cu agenții economici din domeniu asigurând stagii de practică și formare, derulând proiecte de transfer tehnologic, de consultanță și chiar de cercetare. Pentru a răspunde acestor necesități, Facultatea de Agricultură a dezvoltat, în parteneriat cu Fundația READ, platforma AGRIM (www.agrim.ro), un sistem on-line gratuit de consultanță destinat exclusiv domeniului agronomic și care reunește fermieri, producători de inputuri și experți universitari."

[...]

Adrian Pintea

Director General APIA

Partener Instituțional

”Suntem onorați să fim Parteneri Instituționali ai celei de-a patra ediții a Forumului Internațional al Marilor Fermieri, eveniment ce reunește poveștile de succes ale fermierilor români, la a căror realizare a contribuit, cu siguranță, și APIA prin multitudinea de forme de sprijin derulate atât din fonduri europene, cât și de la bugetul de stat în sprijinul fermierilor și al agriculturii românești.”

[...]

Adrian Chesnoiu

Director General AFIR

Partener Instituțional

”Forumul Internațional de Agricultură RALF ne oferă cadrul de întâlnire cu marii fermieri români din toate județele țării, dar și cu cei din alte state europene. Este o oportunitate extraordinară de a discuta despre proiectele cu finanțare europeană pe care le-am implementat, dar și de a analiza exemplele de bună practică pe care le vor prezenta participanții din alte țări. O parte dintre fermierii prezenți la eveniment au deja proiecte finanțate prin programele gestionate de AFIR, dar sunt convins că toți sunt interesați de viitorul exercițiu financiar, oferindu-ne posibilitatea de a discuta despre nevoile concrete ale potențialilor noștri beneficiari. Prin efortul administrativ al oamenilor din AFIR, conjugat cu determinarea beneficiarilor noștri, am demonstrat că accesarea fondurilor disponibile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală este o soluţie viabilă pentru modernizarea agriculturii la nivel naţional, dar și pentru creșterea satului românesc. Obiectivul nostru comun este să reușim implementarea cu succes a proiectelor contractate, astfel încât banii europeni să rămână în țară, pentru că numai în acest fel comunitățile rurale vor putea atinge nivelul de dezvoltare pe care toți ni-l dorim.”

[...]