RALF - Romanian Agriculture Leadership Forum

- apariții în mass-media -

ZIARUL FINANCIAR, noiembrie 2017

http://www.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/lectia-poloneza-in-agrobusiness-cum-a-ajuns-polonia-cel-mai-mare-producator-de-pui-ciuperci-si-fructe-din-ue-16814122

Polonia are excedent de 5 mld. euro pe produsele agroalimentare, în timp ce România importă produse alimentare de 4 miliarde de euro şi exportă doar de 1,5 miliarde de euro.

Aderarea la UE a transformat Polonia dintr-un importator net de produse agricole şi alimentare în cel mai important furnizor de carne de pasăre, ciuperci, morcovi, mere şi cireşe din UE, potrivit lui Wiktor Szmulewicz, preşedintele Consiliului Naţional al Camerelor Agricole (KRIR) din Polonia.

Continuarea pe www.zf.ro.

[...]

BUSINESS PRESS AGRICOL, noiembrie 2017

http://www.businessagricol.ro/?p=7271

Cel mai important eveniment din această toamnă, Forumul Internațional de Agricultură – RALF, s-a desfăşurat în data de 9 noiembrie la Hotelul Radisson Blu din Bucureşti, reunind peste 300 de mari fermieri, din 38 de județe, care exploatează suprafețe agricole mai mari, de 1.000 de hectare.

RALF devine astfel întâlnirea anuală a marilor fermieri români, o platformă de comunicare a reușitelor recente din agricultura românească, prezentate într-un context internațional, alături de bune practici din țările invitate.

La evenimentul din acest an au fost invitaţi specialişti, reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale şi ai companiilor de profil, dar şi jurnalişti din presa agricolă. Ţările reprezentate au fost: Polonia, România, Bulgaria, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Argentina, Ucraina, Olanda, Germania, Franța, Republica Moldova si Belarus.

Prezent la eveniment, Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a subliniat în discursul său rezultatele obținute anul acesta de fermierii români şi le-a vorbit participanţilor despre transferul fermelor între generații şi despre întinerirea agriculturii. Liderul ministerului a atras atenţia şi asupra schimbărilor climatice, o provocare reală pentru agricultură.

“Venim după un an cu foarte bune rezultate, cu eforturi care înseamnă do­tare, tehnologii, o vreme bună și eforturi administrative. Să nu uitați temele viitorului, schimbările climatice, schimbarea de generație a fermierilor mari și mici și, nu în ultimul rând, biodiversitatea care ne dă elementul de identitate”, a spus ministrul agriculturii.

Evenimentul a fost moderat de preşedintele Asociaţiei Presei Agricole din România, Nicoleta Dragomir, care a trecut în revistă temele de discuţie.

[...]

AGRO TV, noiembrie 2017

http://www.tv.lumeasatului.ro/arhiva-video/1398-emisiunea-din-lumea-satului-19-noiembrie-2017.html

Emisiunea "Din lumea satului" difuzata la AGRO TV in data de 19 noiembrie 2017.

RALF – Romanian Agriculture Leadership Forum este un eveniment dedicat marilor fermieri și liderilor din agricultură. Forumul Internațional de Agricultură RALF 2017 prezintă bune practici, modele de business, exemple de succes și studii de caz din agricultura românească și internațională.

[...]

AGROINFO, noiembrie 2017

https://www.agroinfo.ro/economic/eveniment-crucial-azi-ralf-2017-forumul-international-al-fermierilor

CEL MAI IMPORTANT FORUM INTERNAȚIONAL DE INFORMARE A FERMIERILOR! RALF 2017 a început astăzi, joi, 9 noiembrie 2017. Forumul Internațional de Agricultură a fost deschis de ministrul agriculturii, Petre Daea. Dezbaterile sunt moderate de colega noastră, Nicoleta Dragomir, redactor-șef al Revistei FERMA!

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a fost punctual, așa cum este, de obicei. Șeful de la Agricultură a pus, în discursul lui, accentul pe recoltele record obținute anul acesta de fermierii români, pe transferul fermelor între generații, o întinerire a agriculturii, pe schimbările climatice.

Venim după un an cu foarte bune rezultate, cu eforturi care înseamnă dotare, tehnologii, o vreme bună și cu eforturi administrative. (...) Să nu uitați temele viitorului, schimbările climatice, schimbarea de generație a fermierilor mari și mici și, nu în ultimul rând, biodiversitatea care ne dă elementul de identitate, a spus ministrul agriculturii.

Speakerii sunt foști miniștri ai agriculturii din Europa, președinți ai Camerelor Agricole Naționale, directori de dezvoltare rurală, fermieri mari din Polonia, Bulgaria, Marea Britanie, fermieri români, lideri ai unor organizații de marcă din agricultura românească.

[...]

REVISTA FERMA, noiembrie 2017

https://www.revista-ferma.ro/articole/agronomie/ralf-2017-intalnirea-anuala-a-marilor-fermieri-14-state-participante

Forumul Internațional de Agricultură RALF 2017 a reunit la București, pe 9 noiembrie, peste 300 de mari fermieri, din 38 de județe ale ţării, care exploatează suprafețe agricole mai mari de o mie de hectare.

RALF devine astfel întâlnirea anuală a marilor fermieri români, o platformă de comunicare a reușitelor recente din agricultura românească, prezentate într-un context internațional, alături de bune practici din țările invitate.
Ediția din acest an a forumului a avut ca speakeri fermieri invitați din 14 țări, din Statele Unite ale Americii, până în Belarus

La RALF 2017 s-a vorbit despre agricultura din regiune, cu lideri ai fermierilor din România, Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria, Ucraina și Polonia, despre ferma mare de familie, cu fermierul american Mark Anson, despre provocările recente ale sectorului vegetal și zootehnic, despre managementul performant al marilor ferme, despre fermele mixte, despre agricultura digitală, despre irigații, despre soluțiile de finanțare, despre noile tehnologii și inovații din agricultură promovate de KWS, TITAN MACHINERY - CASE IH, PIONEER, AGRO CONCEPT - NEW HOLLAND, AGRIFAC, CHIEF, CARMEUSE și VITAL FIELDS.

[...]

COTIDIANUL AGRICOL, noiembrie 2017

http://cotidianulagricol.ro/index.php/2017/11/09/ralf-2017-forumul-international-de-agricultura/

În data de 9 noiembrie 2017 s-a desfăşurat RALF 2017 – Forumul Internațional de Agricultură, organizat la hotel, Radisson Blu din Bucureşti. La eveniment au fost invitaţi specialişti, reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale şi ai companiilor de profil, dar şi jurnalişti din presa agricolă. Ţările reprezentate au fost: Polonia, România, Bulgaria, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Argentina, Ucraina, Olanda, Germania, Franța, Republica Moldova.

Prima sesiune a avut ca temă de abordare: Provocările Recente ale Agriculturii în România, în Regiune și în Europa – Puncte de Vedere, Perspective şi Soluții pentru fermieri.

Lectorii acestei sesiuni au fost:

– Wiktor Szmulewicz, Președintele Consiliului Național al Camerelor Agricole (KRIR), POLONIA;

-Dr. Ing. Ion Voinea, Director Produs & Agroservice, KWS Semințe, ROMÂNIA;

-Laurenţiu Baciu, Președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România LAPAR, ROMÂNIA;

-Reprezentatul AGROCONCEPT, ROMÂNIA;

-Ventzislav Varbanov, Președintele Asociației Producătorilor Agricoli (BAAP) din BULGARIA;

–Geoff Freed, Sales Manager Chief Industries UK Ltd, filială a Chief Industries Inc. din Nebraska, SUA;

-Emil Dumitru, Președintele Federației Naționale PRO AGRO, ROMÂNIA;

*Cea de a doua sesiune a vizat Cultura Mare de Porumb şi Floarea Soarelui, dar şi subiecte legate de Productivitate, Ferma Mare de Familie şi Utilaje Agricole Performante;

Printre speakeri s-au regăsit:
-Mark Anson, Manager, Anson Family Farms, Indiana/Illinois, + 7000 ha, SUA

-Dr. Ing. Abelardo de la Vega, Director de Cercetare, Europa, DuPont Pioneer, ARGENTINA;

-Nicolae Sitaru, Managerul Fermei ELSIT, + 2000 ha, ROMÂNIA

-George Stanson, Director de Dezvoltare Balkans/Eastern Europe, CNH Industrial/Case IH, Titan Machinery;

-Artur Rissine, Director General și co-proprietar

-Liubov Maksimova, Director Adjunct al Departamentului Științific Stepova Agricultural Corporation, +13000 ha, Dnipro, UCRAINA;

-Lars Stadman, Export Sales Manager, Agrifac, OLANDA;

-Dan Corbuț, Director General Agroind Cauaceu, +3600 ha, ROMÂNIA;

[...]

LUMEA SATULUI, noiembrie 2017

https://www.lumeasatului.ro/stiri-agricultura/evenimente/4247-ralf-2017-intalnirea-anuala-a-marilor-fermieri.html

Forumul Internațional de Agricultură RALF 2017 a reunit la București pe 9 noiembrie peste 300 de mari fermieri, din 38 de județe, care exploatează suprafețe agricole mai mari de 1000 de hectare.

RALF devine astfel întâlnirea anuală a marilor fermieri români, o platformă de comunicare a reușitelor recente din agricultura românească, prezentate într-un context internațional, alături de bune practici din țările invitate.

Ediția din acest an a forumului a avut ca speakeri fermieri invitați din 14 țări, din Statele Unite ale Americii, până în Belarus.

La RALF 2017 s-a vorbit despre agricultura din regiune, cu lideri ai fermierilor din România, Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria, Ucraina și Polonia, despre ferma mare de familie, cu fermierul american Mark Anson, despre provocările recente ale sectorului vegetal și zootehnic, despre managementul performant al marilor ferme, despre fermele mixte, despre agricultura digitală, despre irigații, despre soluțiile de finanțare, despre noile tehnologii și inovații din agricultură promovate de KWS, TITAN MACHINERY - CASE, PIONEER, AGRO CONCEPT – NEW HOLLAND, AGRIFAC, CHIEF, CARMEUSE și VITAL FIELDS.

[...]

AGROINFO, noiembrie 2017

https://www.agroinfo.ro/vegetal/general/ralf-2017-intalnirea-anuala-a-marilor-fermieri-14-state-participante

Forumul Internațional de Agricultură RALF 2017 a reunit la București, pe 9 noiembrie, peste 300 de mari fermieri, din 38 de județe ale ţării, care exploatează suprafețe agricole mai mari de o mie de hectare.

RALF devine astfel întâlnirea anuală a marilor fermieri români, o platformă de comunicare a reușitelor recente din agricultura românească, prezentate într-un context internațional, alături de bune practici din țările invitate. Ediția din acest an a forumului a avut ca speakeri fermieri invitați din 14 țări, din Statele Unite ale Americii, până în Belarus.

La RALF 2017 s-a vorbit despre agricultura din regiune, cu lideri ai fermierilor din România, Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria, Ucraina și Polonia, despre ferma mare de familie, cu fermierul american Mark Anson, despre provocările recente ale sectorului vegetal și zootehnic, despre managementul performant al marilor ferme, despre fermele mixte, despre agricultura digitală, despre irigații, despre soluțiile de finanțare, despre noile tehnologii și inovații din agricultură promovate de KWS, TITAN MACHINERY - CASE IH, PIONEER, AGRO CONCEPT - NEW HOLLAND, AGRIFAC, CHIEF, CARMEUSE și VITAL FIELDS.

[...]

REVISTA FERMA, noiembrie 2017

https://www.revista-ferma.ro/articole/afaceri-agricole/ralf-2017-forumul-marilor-fermieri-revista-ferma-partener-media-principal

RALF - Romanian Agriculture Leadership Forum - reuneşte anual marii fermieri din România, într-o amplă întâlnire dedicată bunelor practici şi exemplelor de succes din agricultură, cu invitaţi din Europa, America şi Asia.

De ce este RALF un eveniment deosebit faţă de multe altele de acest gen organizate în România? Pentru că se adresează unui segment al agriculturii noastre aflat în continuă expansiune, cu investiţii şi retehnologizări, cu rezultate şi eficienţă care fac faţă cu brio concurenţei vest europene. Marii fermieri români sunt alături de invitaţii care vin din străinătate pentru a schimba idei, pentru a expune experienţele lor agricole şi pentru a încheia noi parteneriate

Vă facem cunoştinţă cu câţiva dintre agricultorii care vor fi prezenţi la cea de-a doua ediţie RALF.

Mark Anson reprezintă o familie americană cu mai multe generaţii de fermieri, iar obiectivul său principal este acela de a menţine şi obţine soluri sănătoase, utilizând noile tehnologii. Mark este cel care coordonează Anson Family Farms, care exploatează peste şapte mii de hectare în Indiana, Illinois.

Michael Dörr a fost numit Fermierul Anului 2016 în Germania în cadrul competiţiei Ceres Award. Ferma sa modernă din Roßdorf a atras atenţia în ultimii ani prin productivitate, dar mai ales prin noile tehnologii utilizate. Vizitată în egală măsură de numeroşi politicieni şi jurnalişti, ferma lui Michael Dörr este un exemplu de bună practică din agricultura germană.

Nicanor Buzovoi este Director General al Agrosfera BM SRL din Ungheni, Republica Moldova şi exploatează o suprafaţă agricolă de peste 2.000 de hectare. Nicanor Buzovoi este şi Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Producătorilor de Culturi Cerealiere "ANPC-AGRO" din Republica Moldova.

Ventzislav Varbanov este preşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli din BULGARIA (BAAP), dar şi fost ministru al agriculturii în Bulgaria. Este specializat în marketing şi management în agricultură, în SUA.

Stepova Agricultural Corporation exploatează o suprafaţă agricolă de peste 13.000 de hectare în regiunea Dnipropetrovsk, fiind una dintre companiile de referinţă pentru agricultura Ucrainei. Cultivă în special porumb. Artur Rissine - director general şi Lubov Maksimova - director adjunct al Departamentului ştiinţific sunt speakeri şi fermieri Invitaţi ai RALF 2017.

Împreună cu alţi 35 de fermieri, Denis Digel a cumpărat un fost supermarket al unui mare lanţ internaţional, pe care l-a transformat într-un centru alimentar propriu, în care fermierii autohtoni comercializează peste 40 de soiuri de tomate, producţie proprie. Pentru iniţiativa sa, larg mediatizată în presa franceză, Denis Digel a primit de curând Ordinul Meritul Agricol, cea mai înaltă distincţie a statului francez pentru Agricultură. Reuşita lui Denis Digel, care a depăşit obstacolele impuse de piaţă şi de marile reţele de distribuţie, poate fi un exemplu pentru toţi fermierii europeni.

[...]

JURNAL BIHOREAN, octombrie 2017

https://www.jurnalbihorean.ro/actualitate/2017/10/25/dan-corbut-invitat-la-forumul-international-de-agricultura-al-romaniei.bihorean

Romanian Agriculture Leadership Forum (RALF) îi reuneşte anual la Bucureşti pe marii fermieri români, într-o amplă întâlnire dedicată bunelor practici şi exemplelor de succes din agricultura românească şi internaţională.

Evenimentul are loc pe 9 noiembrie 2017, la Radisson Blu Bucureşti. Sunt invitaţi fermieri din Statele Unite ale Americii, Argentina, Marea Britanie, Franţa, Germania, Austria, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Belarus şi România. Un singur bihorean apare pe lista invitaţilor: Dan Corbuţ, director general Agroind Cauaceu. Dan Corbuţ este speaker şi invitat. El lucrează peste 3.600 ha de teren şi este cotat drept unul dintre cei mai performanţi şi influenţi fermieri din Regiunea de Nord-Vest.

La eveniment sunt invitaţi fermieri care au demonstrat ce înseamnă excelenţa în domeniul lor de activitate. Michael Dörr este Fermierul Anului 2016 în cadrul Ceres Award, Germania. Ferma sa modernă de vaci din Roßdorf a atras atenţia în ultimii ani prin productivitate, dar mai ales prin noile tehnologii utilizate. Vizitată în egală măsură de numeroşi politicieni şi jurnalişti, ferma lui Michael Dörr este un exemplu de bună practică din agricultura germană. Premii recente: 2016 Dairy Cattle Farmer of the year – German speaking countries, 2016 Farmer of the year – German speaking countries.

Denis Digel a primit Ordinul Meritul Agricol 2017 în Franţa. Împreună cu alţi fermieri, Denis Digel a cumpărat un fost supermarket al unui mare lanţ internaţional, pe care l-a transformat într-un centru alimentar propriu, în care fermierii autohtoni comercializează peste 40 de soiuri de tomate din producţia proprie. Reuşita lui Denis Digel, care a depăşit obstacolele impuse de piaţă şi de marile reţele de distribuţie, poate fi un exemplu şi pentru alţi fermieri. Povestea lui Dan Corbuţ ar putea semăna cu cea a lui Denis Digel dacă tentativa sa şi a altor fermieri bihoreni de a cumpăra Fabrica de zahăr, reuşind astfel să-i salveze şi pe producătorii de sfeclă, va fi una de succes. Mark Anson, un alt invitat de top, reprezintă o familie americană cu mai multe generaţii de fermieri, iar obiectivul său principal este acela de a obţine soluri sănătoase, utilizând noile tehnologii. Mark coordonează Anson Family Farms, care exploatează peste 7.000 de hectare în Indiana, Illinois.

[...]

REVISTA FERMIERULUI, septembrie 2017

https://www.revistafermierului.ro/opinii/itemlist/tag/ralf%202017.html

RALF – Romanian Agriculture Leadership Forum reuneşte anual la București marii fermieri români, într-o amplă întâlnire dedicată bunelor practici şi exemplelor de succes din agricultura românească şi internaţională.

În programul ediției 2017, participă fermieri invitați din Statele Unite ale Americii, Argentina, Marea Britanie, Franța, Germania, Austria, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Belarus, Republica Moldova și România.

Mark Anson reprezintă o familie americană cu mai multe generații de fermieri, iar obiectivul său principal este acela de a obține soluri sănătoase, utilizând noile tehnologii.

Mark coordonează Anson Family Farms, care exploatează peste 7.000 de hectare în Indiana, Illinois.

Pe 9 noiembrie, Mark Anson va participa în calitate de speaker și de fermier invitat la Forumul Internațional de Agricultură RALF 2017, care va avea loc la Radisson Blu Bucharest 5* Hotel.

[...]

AGRIMEDIA, septembrie 2017

https://www.agrimedia.ro/articole/fermierul-american-mark-anson-in-programul-ralf-2017

Mark Anson reprezintă o familie americană cu mai multe generaţii de fermieri, iar obiectivul său principal este acela de a obţine soluri sănătoase, utilizând noile tehnologii. Mark coordonează Anson Family Farms, care exploatează peste 7.000 de hectare în Indiana, Illinois.

Pe 9 noiembrie, Mark Anson va participa în calitate de speaker şi de fermier invitat la Forumul Internaţional de Agricultură RALF 2017, care va avea loc la Radisson Blu Bucharest 5* Hotel.

RALF - Romanian Agriculture Leadership Forum reuneşte anual la Bucureşti marii fermieri români, într-o amplă întâlnire dedicată bunelor practici și exemplelor de succes din agricultura românească şi internaţională. În programul ediţiei 2017 participă fermieri invitaţi din Statele Unite ale Americii, Argentina, Marea Britanie, Franţa, Germania, Austria, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Belarus, Republica Moldova şi România.

[...]

BUSINESS PRESS AGRICOL, august 2017

http://www.businessagricol.ro/?p=6730

Pe 9 noiembrie, Mark Anson va participa în calitate de Speaker și de Fermier Invitat la Forumul Internațional de Agricultură RALF 2017, care va avea loc la Radisson Blu Bucharest 5* Hotel.

Acesta reprezintă o familie americană cu mai multe generații de fermieri, iar obiectivul său principal este acela de a obține soluri sănătoase, utilizând noile tehnologii. Mark coordonează Anson Family Farms, care exploatează peste 7000 de hectare în Indiana, Illinois.

RALF – Romanian Agriculture Leadership Forum reuneşte anual la București marii fermieri români, într-o amplă întâlnire dedicată bunelor practici şi exemplelor de succes din agricultura românească şi internaţională.

În programul ediției 2017 participă fermieri invitați din Statele Unite ale Americii, Argentina, Marea Britanie, Franța, Germania, Austria, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Belarus, Republica Moldova și România.

[...]

TRANSILVANIA BUSINESS, august 2017

http://www.transilvaniabusiness.ro/fermierul-american-mark-anson-programul-ralf-2017/

Mark Anson reprezintă o familie americană cu mai multe generații de fermieri, iar obiectivul său principal este acela de a obține soluri sănătoase, utilizând noile tehnologii. Mark coordonează Anson Family Farms, care exploatează peste 7000 de hectare în Indiana, Illinois.

Pe 9 noiembrie, Mark Anson va participa în calitate de Speaker și de Fermier Invitat la Forumul Internațional de Agricultură RALF 2017, care va avea loc la Radisson Blu Bucharest 5* Hotel.

RALF – Romanian Agriculture Leadership Forum reuneşte anual la București marii fermieri români, într-o amplă întâlnire dedicată bunelor practici şi exemplelor de succes din agricultura românească şi internaţională.

În programul ediției 2017 participă fermieri invitați din Statele Unite ale Americii, Argentina, Marea Britanie, Franța, Germania, Austria, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Belarus, Republica Moldova și România.

[...]

AGROINFO, august 2017

https://www.agroinfo.ro/evenimente/fermierul-american-mark-anson-in-programul-ralf-2017

Pe 9 noiembrie, Mark Anson va participa în calitate de Speaker și de Fermier Invitat la Forumul Internațional de Agricultură RALF 2017, care va avea loc la Radisson Blu Bucharest 5* Hotel.

RALF – Romanian Agriculture Leadership Forum reuneşte anual la București marii fermieri români, într-o amplă întâlnire dedicată bunelor practici şi exemplelor de succes din agricultura românească şi internaţională.

Mark Anson reprezintă o familie americană cu mai multe generații de fermieri, iar obiectivul său principal este acela de a obține soluri sănătoase, utilizând noile tehnologii.

Mark coordonează Anson Family Farms, care exploatează peste 7000 de hectare în Indiana, Illinois.

[...]

REVISTA FERMA, august 2017

https://www.revista-ferma.ro/articole/evenimente/fermierul-american-mark-anson-in-programul-ralf-2017

Mark Anson reprezintă o familie americană cu mai multe generaţii de fermieri, iar obiectivul său principal este acela de a obţine soluri sănătoase, utilizând noile tehnologii.

Mark coordonează Anson Family Farms, care exploatează peste 7.000 de hectare în Indiana, Illinois.

Pe 9 noiembrie, Mark Anson va participa în calitate de Speaker şi de Fermier Invitat la Forumul Internaţional de Agricultură RALF 2017, care va avea loc la Radisson Blu Bucharest 5* Hotel.

RALF – Romanian Agriculture Leadership Forum reuneşte anual la Bucureşti marii fermieri români, într-o amplă întâlnire dedicată bunelor practici şi exemplelor de succes din agricultura românească şi internaţională.

În programul ediţiei 2017 participă fermieri invitaţi din Statele Unite ale Americii, Argentina, Marea Britanie, Franţa, Germania, Austria, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Belarus, Republica Moldova şi România.

[...]

BUSINESS PRESS AGRICOL, iunie 2017

http://www.businessagricol.ro/?p=6440

Forumul Internațional de Agricultură RALF 2017 va avea loc in data de 9 noiembrie, la Radisson Blu Hotel din București

Michael Dörr este unul dintre fermierii invitați în programul Forumului Internațional de Agricultură RALF 2017, care va avea loc în această toamnă la București. Ferma sa modernă de vaci din Roßdorf a atras atenția în ultimii ani prin productivitate, dar mai ales prin noile tehnologii utilizate.

Vizitată în egală măsură de numeroși politicieni și jurnaliști, ferma lui Michael Dörr este un exemplu de bună practică din agricultura germană. Printre premiile recente obținute de Michael Dörr: 2016 Dairy Cattle Farmer of the year – German speaking countries și 2016 Farmer of the year – German speaking countries.

Până în prezent au confirmat participarea la Forumul Internațional de Agricultură RALF 2017 Speakeri și Fermieri Invitați din SUA, Argentina, Franța, Germania, Polonia, Ungaria, România și Republica Moldova. RALF – Romanian Agriculture Leadership Forum reunește anual marii fermieri din România, într-o amplă întâlnire dedicată bunelor practici și exemplelor de succes din agricultură românească și internațională.

[...]

LUMEA SATULUI, iunie 2017

https://www.lumeasatului.ro/articole-revista/actualitate/3887-michael-doerr-fermierul-anului-in-germania-speaker-ralf-2017.html

Forumul Internațional de Agricultură RALF 2017, 9 noiembrie, Radisson Blu Hotel, București #forumulmarilorfermieri

Michael Dörr este unul dintre fermierii invitați în programul Forumului Internațional de Agricultură RALF 2017, care va avea loc în această toamnă la București. Ferma sa modernă de vaci din Roßdorf a atras atenția în ultimii ani prin productivitate, dar mai ales prin noile tehnologii utilizate.

Vizitată în egală măsură de numeroși politicieni și jurnaliști, ferma lui Michael Dörr este un exemplu de bună practică din agricultura germană.

Printre premiile recente obținute de Michael Dörr: 2016 Dairy Cattle Farmer of the year – German speaking countries și 2016 Farmer of the year – German speaking countries.

Până în prezent au confirmat participarea la Forumul Internațional de Agricultură RALF 2017 Speakeri și Fermieri Invitați din SUA, Argentina, Franța, Germania, Polonia, Ungaria, România și Republica Moldova.

RALF – Romanian Agriculture Leadership Forum reunește anual marii fermieri din România, într-o amplă întâlnire dedicată bunelor practici și exemplelor de succes din agricultură românească și internațională.

[...]

GAZETA DE AGRICULTURĂ, iunie 2017

https://gazetadeagricultura.info/animale/bovine/20036-fermierul-anului-in-germania-michael-doerr-prezinta-exemple-de-buna-practica-fermierilor-din-romania.html

Michael Dörr este unul dintre fermierii invitati in programul Forumului International de Agricultura RALF 2017, care va avea loc in aceasta toamna la Bucuresti. Ferma sa moderna de vaci din Roßdorf a atras atentia in ultimii ani prin productivitate, dar mai ales prin noile tehnologii utilizate. Vizitata in egala masura de numerosi politicieni si jurnalisti, ferma lui Michael Dörr este un exemplu de buna practica din agricultura germana.

Printre premiile recente obtinute de Michael Dörr: 2016 Dairy Cattle Farmer of the year – German speaking countries si 2016 Farmer of the year – German speaking countries.

Pana in prezent au confirmat participarea la Forumul International de Agricultura RALF 2017 Speakeri si Fermieri Invitati din SUA, Argentina, Franta, Germania, Polonia, Ungaria, Romania si Republica Moldova.

RALF – Romanian Agriculture Leadership Forum reuneste anual marii fermieri din Romania, intr-o ampla intalnire dedicata bunelor practici si exemplelor de succes din agricultura romaneasca si internationala. Forumul International de Agricultura RALF 2017 va avea loc in data de 9 noiembrie, la Radisson Blu Hotel, Bucuresti.

[...]

COTIDIANUL AGRICOL, iunie 2017

http://cotidianulagricol.ro/index.php/2017/06/16/michael-dorr-fermierul-anului-in-germania-speaker-la-ralf-2017/

Michael Dörr este unul dintre fermierii invitați în programul Forumului Internațional de Agricultură RALF 2017, care va avea loc în această toamnă la București. Ferma sa modernă de vaci din Roßdorf a atras atenția în ultimii ani prin productivitate, dar mai ales prin noile tehnologii utilizate.

Vizitată în egală măsură de numeroși politicieni și jurnaliști, ferma lui Michael Dörr este un exemplu de bună practică din agricultura germană. Printre premiile recente obținute de Michael Dörr: 2016 Dairy Cattle Farmer of the year – German speaking countries și 2016 Farmer of the year – German speaking countries.

Până în prezent au confirmat participarea la Forumul Internațional de Agricultură RALF 2017 Speakeri și Fermieri Invitați din SUA, Argentina, Franța, Germania, Polonia, Ungaria, România și Republica Moldova. RALF – Romanian Agriculture Leadership Forum reunește anual marii fermieri din România, într-o amplă întâlnire dedicată bunelor practici și exemplelor de succes din agricultură românească și internațională.

[...]

REVISTA FERMIERULUI, iunie 2017

https://www.revistafermierului.ro/eveniment/comunicate/item/2698-michael-doerr-fermierul-anului-in-germania-speaker-ralf-2017.html

Michael Dörr este unul dintre fermierii invitați în programul Forumului Internațional de Agricultură RALF 2017, care va avea loc în această toamnă la București, anunță organizatorul printr-un comunicat de presă. Ferma sa modernă de vaci din Roßdorf a atras atenția în ultimii ani prin productivitate, dar mai ales prin noile tehnologii utilizate.

Vizitată în egală măsură de numeroși politicieni și jurnaliști, ferma lui Michael Dörr este un exemplu de bună practică din agricultura germană.

Printre premiile recente obținute de Michael Dörr: 2016 Dairy Cattle Farmer of the year – German speaking countries și 2016 Farmer of the year – German speaking countries.

Până în prezent au confirmat participarea la Forumul Internațional de Agricultură RALF 2017 speakeri și fermieri invitați din SUA, Argentina, Franța, Germania, Polonia, Ungaria, România și Republica Moldova.

RALF – Romanian Agriculture Leadership Forum reunește anual marii fermieri din România, într-o amplă întâlnire dedicată bunelor practici și exemplelor de succes din agricultura românească și internațională.

[...]

TRANSILVANIA BUSINESS, iunie 2017

http://www.transilvaniabusiness.ro/michael-dorr-fermierul-anului-germania-speaker-ralf-2017/

Michael Dörr este unul dintre fermierii invitați în programul Forumului Internațional de Agricultură RALF 2017, care va avea loc în această toamnă la București. Ferma sa modernă de vaci din Roßdorf a atras atenția în ultimii ani prin productivitate, dar mai ales prin noile tehnologii utilizate.

Vizitată în egală măsură de numeroși politicieni și jurnaliști, ferma lui Michael Dörr este un exemplu de bună practică din agricultura germană.

Printre premiile recente obținute de Michael Dörr: 2016 Dairy Cattle Farmer of the year – German speaking countries și 2016 Farmer of the year – German speaking countries.

Până în prezent au confirmat participarea la Forumul Internațional de Agricultură RALF 2017 Speakeri și Fermieri Invitați din SUA, Argentina, Franța, Germania, Polonia, Ungaria, România și Republica Moldova.

RALF – Romanian Agriculture Leadership Forum reunește anual marii fermieri din România, într-o amplă întâlnire dedicată bunelor practici și exemplelor de succes din agricultură românească și internațională.

Printre partenerii RALF 2017 se numara: KWS SEMINŢE, AGROCONCEPT, DUPONT PIONEER, TITAN MACHINERY ROMÂNIA, AGRIFAC MACHINERY B.V., CHIEF INDUSTRIES UK.

[...]

REVISTA FERMA, iunie 2017

http://www.revista-ferma.ro/articole/evenimente/michael-dorr-fermierul-anului-in-germania-speaker-ralf-2017

Michael Dörr este unul dintre fermierii invitaţi în programul Forumului Internaţional de Agricultură RALF 2017, care va avea loc în această toamnă la Bucureşti.Ferma sa modernă de vaci din Roßdorf a atras atenţia în ultimii ani prin productivitate, dar mai ales prin noile tehnologii utilizate.

Vizitată în egală măsură de numeroşi politicieni şi jurnalişti, ferma lui Michael Dörr este un exemplu de bună practică din agricultura germană.

Printre premiile recente obţinute de Michael Dörr: 2016 Dairy Cattle Farmer of the year – German speaking countries şi 2016 Farmer of the year – German speaking countries.

Până în prezent au confirmat participarea la Forumul Internaţional de Agricultură RALF 2017 Speakeri şi Fermieri Invitaţi din SUA, Argentina, Franţa, Germania, Polonia, Ungaria, România şi Republica Moldova.

RALF – Romanian Agriculture Leadership Forum reuneşte anual marii fermieri din România, într-o amplă întâlnire dedicată bunelor practici şi exemplelor de succes din agricultură românească şi internaţională.

[...]

COTIDIANUL AGRICOL, mai 2017

http://cotidianulagricol.ro/index.php/2017/05/16/din-programul-ralf-2017-initiativa-lui-denis-digel-si-a-celor-35-de-fermieri-francezi/

Din programul RALF 2017: Inițiativa lui Denis Digel și a celor 35 de fermieri francezi

Denis Digel este unul dintre fermierii invitați în programul Forumului Internațional de Agricultură RALF 2017, care va avea loc în această toamnă la București.

Pentru inițiativa sa, larg mediatizată în presa franceză și internațională, Denis Digel a primit recent Ordinul Meritul Agricol, distincție importantă a statului francez pentru agricultură.

[...]

BUSINESS PRESS AGRICOL, mai 2017

http://www.businessagricol.ro/?p=6327

Reușita lui Denis Digel, care a depășit obstacolele impuse de piață și de marile rețele de distribuție, poate fi un exemplu și pentru alți fermieri europeni. Povestea lui și a celor 35 de fermieri francezi, pe 9 noiembrie, la Forumul Internațional de Agricultură RALF 2017.

RALF – Romanian Agriculture Leadership Forum reunește anual marii fermieri din România, într-o amplă întâlnire dedicată bunelor practici și exemplelor de succes din agricultură românească și internațională.

[...]

AGROINFO, mai 2017

http://www.agroinfo.ro/vegetal/denis-digel-fermierul-francez-distins-cu-ordinul-meritul-agricol-vine-la-ralf-2017

Denis Digel este unul dintre fermierii invitaţi în programul Forumului Internaţional de Agricultură RALF 2017, care va avea loc în această toamnă la Bucureşti, pe 9 noiembrie la Radisson Blu Hotel.

Împreună cu alţi 35 de fermieri, Denis Digel a preluat un fost supermarket al unui mare lanţ internaţional, pe care l-a transformat într-un nou centru alimentar, în care fermierii autohtoni comercializează în prezent peste 40 de soiuri de tomate, producţie proprie.

Reuşita lui Denis Digel, care a depăşit obstacolele impuse de piaţă şi de marile reţele de distribuţie, poate fi un exemplu şi pentru alţi fermieri europeni. Povestea lui şi a celor 35 de fermieri francezi, pe 9 noiembrie, la Forumul Internaţional de Agricultură RALF 2017.

[...]

LUMEA SATULUI, mai 2017

https://www.lumeasatului.ro/stiri-agricultura/evenimente/3836-din-programul-ralf-2017-initiativa-lui-denis-digel-si-a-celor-35-de-fermieri-francezi.html

Împreună cu alți 35 de fermieri, Denis Digel a preluat un fost supermarket al unui mare lanț internațional, pe care l-a transformat într-un nou centru alimentar, în care fermierii autohtoni comercializează în prezent peste 40 de soiuri de tomate, producție proprie.

Reușita lui Denis Digel, care a depășit obstacolele impuse de piață și de marile rețele de distribuție, poate fi un exemplu și pentru alți fermieri europeni. Povestea lui și a celor 35 de fermieri francezi, pe 9 noiembrie, la Forumul Internațional de Agricultură RALF 2017.

[...]

REVISTA FERMIERULUI, mai 2017

https://www.revistafermierului.ro/eveniment/comunicate/item/2648-initiativa-lui-denis-digel-si-a-celor-35-de-fermieri-francezi-sau-cum-poate-un-supermarket-sa-schimbe-viata-unor-legumicultori.html

Inițiativa lui Denis Digel și a celor 35 de fermieri francezi sau cum poate un supermarket să schimbe viața unor legumicultori

Povestea francezului care a preluat un fost supermarket al unui mare lanț internațional, pe care l-a transformat într-un nou centru alimentar, în care fermierii autohtoni comercializează în prezent peste 40 de soiuri de tomate, producție proprie, va fi spusă la RALF 2017, potrivit unui comunicat de presă primit la redacție.

[...]

GAZETA DE AGRICULTURĂ, mai 2017

https://www.gazetadeagricultura.info/plante/legume/442-rosii/19975-din-programul-ralf-2017-initiativa-lui-denis-digel-si-a-celor-35-de-fermieri-francezi.html

Reusita lui Denis Digel, care a depasit obstacolele impuse de piata si de marile retele de distributie, poate fi un exemplu si pentru alti fermieri europeni. Povestea lui si a celor 35 de fermieri francezi, pe 9 noiembrie, la Forumul International de Agricultura RALF 2017.

RALF – Romanian Agriculture Leadership Forum reuneste anual marii fermieri din Romania, intr-o ampla intalnire dedicata bunelor practici si exemplelor de succes din agricultura romaneasca si internationala. Forumul International de Agricultura RALF 2017 va avea loc in data de 9 noiembrie, la Radisson Blu Hotel, Bucuresti.

[...]

REVISTA FERMA, mai 2017

http://www.revista-ferma.ro/articole/evenimente/ralf-2017-initiativa-lui-denis-digel-si-a-celor-35-de-fermieri-francezi

Denis Digel este unul dintre fermierii invitaţi în programul Forumului Internaţional de Agricultură RALF 2017, care va avea loc în această toamnă la Bucureşti, pe 9 noiembrie la Radisson Blu Hotel.

Pentru iniţiativa sa, larg mediatizată în presa franceză şi internaţională, Denis Digel a primit recent Ordinul Meritul Agricol, distincţie importantă a statului francez pentru agricultură.

[...]

AGROROMÂNIA, februarie 2017

http://agroromania.manager.ro/articole/agricultura-ecologica/ralf-2017-forumul-marilor-fermieri-22663.html

Forumul International de Agricultura RALF continua sa ofere marilor fermieri romani cadrul de intalnire si schimb de experienta printr-o noua editie care dezvolta conceptul lansat anul trecut de agentia de comunicare BORO PR & COMMUNICATION si partenerii sai.

"Va felicit pentru modul cum a fost organizat si mediatizat forumul. O organizare de genul acesta cu atatia invitati cu interese personale si heterogene nu este deloc simpla. A fost un eveniment bine organizat, foarte informativ cu optiunea de-a cunoaste "toti greii!" in domeniul agricol." - Martin Mueller, Administrator, SOBIS, Sibiu, +2000 ha

[...]

TRANSILVANIA BUSINESS, februarie 2017

http://www.transilvaniabusiness.ro/ralf-2017-forumul-marilor-fermieri/

Forumul Internațional de Agricultură RALF continuă să ofere marilor fermieri români cadrul de întâlnire și schimb de experiență printr-o nouă ediție care dezvoltă conceptul lansat anul trecut de agenția de comunicare BORO PR & COMMUNICATION și partenerii săi.

"O asemenea intalnire, organizata an de an, este foarte importanta din punct de vedere al schimbului de experienta cu fermierii invitati din UE si a noilor tehnologii pe care acestia le folosesc pentru cresterea randamentului productiei. Doar fiind deschisi putem castiga mai mult, impreuna !" - Stefan Stanescu, Director General, Agromec Visina SA, Olt, +3500 ha

[...]

GAZETA DE AGRICULTURĂ, februarie 2017

https://www.gazetadeagricultura.info/targuri-expozitii/615-intalniri-si-conferinte/19638-ralf-2017-forumul-marilor-fermieri.html

Conceput ca un altfel de eveniment dedicat fermierilor, RALF a reusit sa aduca impreuna la prima editie din noiembrie 2016 mari fermieri romani, intr-un amplu schimb international de experienta.

"Forumul International de Agricultura RALF este binevenit si sper sa continue. Este necesara organizarea unei intalniri de o asemenea anvergura, dedicata marilor fermieri, cei care de fapt fac agricultura performanta si sustin economia tarii. Salut initiativa dumneavoastra si astept cu interes urmatoarea editie." - Ing. Florin Zanoaga, Director General, FirstFarms Agro East, Braila, +3500 ha

[...]

BUSINESS PRESS AGRICOL, februarie 2017

http://www.businessagricol.ro/?p=5899

RALF 2017 va avea loc pe 9 noiembrie, la Radisson Blu Bucharest 5* Hotel, Atlas Ballroom.

„Este o întâlnire interesantă, cu numeroşi fermieri din țară și din străinătate care au de oferit multe din experiențele lor şi de la care avem doar de învățat. Mai ales de la cei care au trecut prin perioada pe care noi o parcurgem acum.” – Ing. Alin Sicobean, Președinte, Societatea Agricolă „Spicul Sălcud”, Mureș, +1.000 ha.

[...]

REVISTA FERMA, februarie 2017

http://www.revista-ferma.ro/articole/evenimente/ralf-2017-forumul-marilor-fermieri

Conceput ca un altfel de eveniment dedicat fermierilor, RALF a reuşit să aducă împreună la prima ediţie din noiembrie 2016 mari fermieri români, într-un amplu schimb internaţional de experienţă.

"Considerăm că evenimentul este foarte util pentru fermierii români, mai ales datorită schimbului de experienţă cu omologi din alte regiuni ale UE. Întotdeauna astfel de întâlniri sunt utile, deoarece ne permit o comparaţie sinceră a performanţei afacerilor noaste cu referinţele din ţări cu o experienţă mai îndelungată. În acelaşi timp, putem observa şi existenţa unor diferenţe semnificative în modul de organizare al producţiei, dimensiunea fermelor, gradul de integrare al producţiei, precum şi modul de asociere pentru activitatea de comercializare." - Ing. Gelu Scutaru, Director General, Comcereal, Vrancea, + 4500 ha

[...]

AGROINFO, februarie 2017

http://www.agroinfo.ro/evenimente/demonstratii-si-evenimente/ralf-2017-forumul-marilor-fermieri

RALF 2017 va avea loc pe 9 noiembrie, la Radisson Blu Bucharest 5* Hotel, Atlas Ballroom.
Conceput ca un altfel de eveniment dedicat fermierilor, RALF a reuşit să aducă împreună la prima ediţie din noiembrie 2016 mari fermieri români, într-un amplu schimb internaţional de experienţă.

La RALF 2016 am fost prezenţi fermieri şi specialişti din mai multe ţări europene şi vom avea astfel ocazia să vorbim despre proiecte de succes, dar şi despre problemele comune tuturor fermierilor europeni." - Arnaud Perrein, Director General, SOPEMA, Ialomiţa, + 4000 ha

[...]

LUMEA SATULUI, februarie 2017

https://www.lumeasatului.ro/stiri-agricultura/evenimente/3555-ralf-2017-forumul-marilor-fermieri.html

Forumul Internațional de Agricultură RALF continuă să ofere marilor fermieri români cadrul de întâlnire și schimb de experiență printr-o nouă ediție care dezvoltă conceptul lansat anul trecut de agenția de comunicare BORO PR & COMMUNICATION și partenerii săi.

"Este pentru prima dată când o organizație grupează pe marii fermieri din România. Pe umerii acestora stă de fapt principala bază a producției agricole din România, principală sursă de export pe care o realizăm, principala sursă de contribuție, din agricultură, la PIB-ul României." - Dr. Ing. Lucian Buzdugan, Președinte, AGRICOST, Insula Mare a Brăilei, +55000 ha

[...]

REVISTA FERMIERULUI, noiembrie 2016

http://revistafermierului.ro/eveniment/comunicate/item/2403-ralf-2016-forumul-marilor-fermieri-in-imagini.html

Prima ediție a Forumului Internațional de Agricultură RALF a reunit pe 10 noiembrie 2016, la Athénée Palace Hilton, Le Diplomate Ballroom, București, peste 300 de mari fermieri fermieri români, majoritatea cu peste 1000 de hectare, din toate regiunile țării. Creat de agenția de comunicare BORO PR & COMMUNICATION, ca parte a seriei de proiecte internaționale dedicată domeniilor prioritare educație, sănătate și agricultură, RALF a adus împreună, printr-un concept inedit, fermieri reprezentativi din România și din străinătate.

Forumul a avut ca principal obiectiv prezentarea exemplelor de succes, a modelelor de business și a bunelor practici din agricultura românească și internațională, dar și abordarea unor subiecte și tematici de actualitate, în context european.

Organizat de BORO PR & COMMUNICATION, cu participarea COPA și COGECA, LAPAR și PRO AGRO, evenimentul a avut în program fermieri performanți din România și din mai multe țări.

„Este pentru prima dată când o organizație grupează pe marii fermieri din România. Pe umerii acestora stă de fapt principala bază a producției agricole din România, principală sursă de export pe care o realizăm, principala sursă de contribuție, din agricultură, la PIB-ul României”, a declarat Dr. Ing. Lucian Buzdugan, Președinte, AGRICOST, Insula Mare a Brăilei, Speaker și Fermier Invitat RALF 2016.

[...]

LUMEA SATULUI, noiembrie 2016

http://www.lumeasatului.ro/stiri-agricultura/politica-agricola/3394-ralf-forumul-international-de-agricultura.html

Romanian Agriculture Leadership Forum, RALF, a reunit la București cei mai mari fermieri din țară, dar și reprezentanți ai agricultorilor din străinătate. Considerat un proiect de comunicare dedicat fermierilor și liderilor din industrie, evenimentul a vizat prezentarea bunelor practici și a modelelor de succes din agricultura românească și internațională.

Unde ne situăm?

În cadrul sesiunii intitulate Fermierii și viitorul, invitatul special, secretarul general COPA&COGECA, domnul Pekka Pesonen, a punctat mai întâi de toate faptul că fermierii trebuie să fie uniți în luarea deciziilor: „Acum, mai mult ca oricând, fermierii trebuie să fie prezenți în mod activ la luarea deciziilor la nivel european. (…) Agricultura României este un factor cheie pe piața Uniunii Europene și, ca atare, fermierii și sectorul agroalimentar intern trebuie să-și exprime în mod activ preocupările și să caute soluții împreună cu fermierii europeni.“

[...]

GAZETA DE AGRICULTURA, noiembrie 2016

https://www.gazetadeagricultura.info/targuri-expozitii/615-intalniri-si-conferinte/19494-ralf-2016-forumul-marilor-fermieri-in-imagini.html

Prima editie a Forumului International de Agricultura RALF a reunit pe 10 noiembrie 2016, la Athénée Palace Hilton, Le Diplomate Ballroom, Bucuresti, peste 300 de mari fermieri fermieri romani, majoritatea cu peste 1000 de hectare, din toate regiunile tarii.

Creat de agentia de comunicare BORO PR & COMMUNICATION, ca parte a seriei de proiecte internationale dedicata domeniilor prioritare educatie, sanatate si agricultura, RALF a adus impreuna, printr-un concept inedit, fermieri reprezentativi din Romania si din strainatate. Forumul a avut ca principal obiectiv prezentarea exemplelor de succes, a modelelor de business si a bunelor practici din agricultura romaneasca si internationala, dar si abordarea unor subiecte si tematici de actualitate, in context european. Organizat de BORO PR & COMMUNICATION, cu participarea COPA si COGECA, LAPAR si PRO AGRO, evenimentul a avut in program fermieri performanti din Romania si din mai multe tari.

[...]

TRANSILVANIA BUSINESS, noiembrie 2016

http://www.transilvaniabusiness.ro/ralf-2016-forumul-marilor-fermieri/

Prima ediție a Forumului Internațional de Agricultură RALF a reunit pe 10 noiembrie 2016, la Athénée Palace Hilton, sala Le Diplomate Ballroom, București, peste 300 de mari fermieri fermieri români, majoritatea cu peste 1000 de hectare, din toate regiunile țării.

Creat de agenția de comunicare BORO PR & COMMUNICATION, ca parte a seriei de proiecte internaționale dedicată domeniilor prioritare educație, sănătate și agricultură, RALF a adus împreună, printr-un concept inedit, fermieri reprezentativi din România și din străinătate.

Forumul a avut ca principal obiectiv prezentarea exemplelor de succes, a modelelor de business și a bunelor practici din agricultura românească și internațională, dar și abordarea unor subiecte și tematici de actualitate, în context european.

[...]

COTIDIANUL AGRICOL, mai 2016

http://cotidianulagricol.ro/index.php/2016/05/31/fermieri-din-10-tari-vin-la-bucuresti-in-noiembrie-la-ralf-2016/

Forumul internațional de agricultură RALF 2016 reprezintă o premieră pentru România, un eveniment unic în regiune care va reuni, în program, fermieri reprezentativi din 10 țări, iar în auditoriu, peste 300 de mari fermieri români.

Printre Speakerii și Fermierii Invitați care au confirmat prezența până în acest moment se numără:

Pekka Pesonen, din FINLANDA, Secretar General, COPA și COGECA, printre cele mai importante organizații ale fermierilor din Uniunea Europeană. Tim Hassell, din MAREA BRITANIE, Farm Manager, Goodwood Farm și Farm Manager of the Year 2015 în Regatul Unit. Dr. ing. Dimitrie Muscă, din ROMÂNIA, Director General, Combinatul Agroindustrial Curtici, unul dintre cei mai performanți și apreciați fermieri români.

[...]

GAZETA DE AGRICULTURA, mai 2016

https://www.gazetadeagricultura.info/targuri-expozitii/615-intalniri-si-conferinte/18774-fermieri-din-10-tari-vin-la-bucuresti-in-noiembrie-la-ralf-2016.html

Exemple de buna practica, povesti de succes si studii de caz din agricultura romaneasca si internationala vor fi prezentate pe 10 noiembrie, la Athénée Palace Hilton Bucharest Hotel, in cadrul Romanian Agriculture Leadership Forum – RALF 2016.

Forumul international de agricultura RALF 2016 reprezinta o premiera pentru Romania, un eveniment unic in regiune care va reuni, in program, fermieri reprezentativi din 10 tari, iar in auditoriu, peste 300 de mari fermieri romani.

[...]

BUSINESS PRESS AGRICOL, mai 2016

http://www.businessagricol.ro/?p=4835

Exemple de bună practică, povești de succes și studii de caz din agricultura românească și internațională vor fi prezentate pe 10 noiembrie, la Athénée Palace Hilton Bucharest Hotel, în cadrul RALF 2016 – Romanian Agriculture Leadership Forum.

Forumul internațional de agricultură RALF 2016 reprezintă o premieră pentru România, un eveniment unic în regiune care va reuni, în program, fermieri reprezentativi din 10 țări, iar în auditoriu, peste 300 de mari fermieri români.

[...]

AGROAZI, mai 2016

http://www.agroazi.ro/fonduri-structurale/rokmicronews/evenimente-internationale/ralf-2016-romanian-agriculture-leadership-forum-in-noiembrie-la-bucuresti

RALF 2016 - Romanian Agriculture Leadership Forum, eveniment dedicat agriculturii din regiunea se va desfăşura pe 10 noiembrie 2016, la Bucureşti adunând agricultori din zece ţări, dintre care 300 vor veni din ţara noastră.

La eveniment vor vorbi Pekka Pesonen, din Finlanda, secretar general, COPA şi COGECA, printre cele mai importante organizaţii ale fermierilor din Uniunea Europeană; Tim Hassell, din Marea Britanie, farm manager Goodwood Farm şi Farm Manager of the Year 2015 în Regatul Unit; dr. ing. Dimitrie Muscă, din România, director general Combinatul Agroindustrial Curtici, unul dintre cei mai performanţi şi apreciaţi fermieri români; Djuke van der Maat, din Olanda, câştigătoarea European Innovation Prize for Women Farmers 2014; Markus Rediger, din Elveţia, preşedintele Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor din Agricultură IFAJ; Radoslaw Nienartowicz, din Polonia, membru al boardului Asociaţiei Tinerilor Fermieri Polonezi şi vicepreşedinte al Consiliului European al Tinerilor Fermieri, CEJA, care reprezintă peste două milioane de tineri fermieri europeni.

[...]

AGERPRES, mai 2016

http://www.agerpres.ro/economie/2016/05/30/fermieri-din-10-tari-vin-la-bucuresti-in-noiembrie-la-ralf-2016-14-04-16

Exemple de bună practică, povești de succes și studii de caz din agricultura românească și internațională vor fi prezentate pe 10 noiembrie, la RALF 2016 - Romanian Agriculture Leadership Forum, la care și-au anunțat participarea fermieri reprezentativi din 10 țări.

"Forumul internațional de agricultură RALF 2016 reprezintă o premieră pentru România, un eveniment unic în regiune care va reuni, în program, fermieri reprezentativi din 10 țări, iar în auditoriu, peste 300 de mari fermieri români."

[...]

TRANSILVANIA BUSINESS, mai 2016

http://www.transilvaniabusiness.ro/Fermieri-din-10-ari-vin-la-Bucure-ti-in-noiembrie-la-RALF-2016

Exemple de bună practică, povești de succes și studii de caz din agricultura românească și internațională vor fi prezentate pe 10 noiembrie, la Athénée Palace Hilton Bucharest Hotel, în cadrul RALF 2016 – Romanian Agriculture Leadership Forum.

Forumul internațional de agricultură RALF 2016 reprezintă o premieră pentru România, un eveniment unic în regiune care va reuni, în program, fermieri reprezentativi din 10 țări, iar în auditoriu, peste 300 de mari fermieri români.

[...]

BUSINESS PRESS AGRICOL, iunie 2016

http://www.businessagricol.ro/?p=4965

Dimitrie Muscă (România), Tim Hassell (Marea Britanie), Lucian Buzdugan (România), Djûke van der Maat (Olanda) sau Radoslaw Nienartowicz (Polonia) sunt doar o parte dintre Speakerii care vor prezenta pe 10 noiembrie, la Athenee Palace Hilton București, în cadrul Forumului Internațional de Agricultură RALF 2016, bune practici, modele de business și exemple de succes din agricultura românească și internatională.

Radoslaw Nienartowicz, Vicepreședinte CEJA – Consiliul European al Tinerilor Fermieri, Speaker și Fermier Invitat: „Aștept cu nerăbdare să mă întâlnesc și să discut cu fermierii români prezenți la RALF 2016, să-mi împărtăşesc ideile cu ei şi, la rândul meu, să ascult ideile lor. Situația tinerilor fermieri europeni de astăzi va determina situația în care se va afla întregul sector agricol peste 10 sau 15 ani, atunci când acești fermieri vor alcătui majoritatea populației noastre agricole europene.”

[...]

REVISTA FERMA, iunie 2016

http://www.revista-ferma.ro/articole-actualitate/bune-practici-din-agricultura-din-10-tari-prezentate-la-ralf-2016.html

Exemple de bună practică, poveşti de succes şi studii de caz din agricultura românească şi internaţională vor fi prezentate pe 10 noiembrie, la Athénée Palace Hilton Bucharest Hotel, în cadrul RALF 2016 - Romanian Agriculture Leadership Forum.

Forumul internaţional de agricultură RALF 2016 reprezintă o premieră pentru România, un eveniment unic în regiune care va reuni, în program, fermieri reprezentativi din 10 ţări, iar în auditoriu, peste 300 de mari fermieri români.

[...]

REVISTA FERMIERULUI, iunie 2016

http://revistafermierului.ro/eveniment/item/2217-speakeri-si-fermieri-invitati-la-forumul-international-de-agricultura-ralf-2016.html

Dimitrie Muscă (România), Tim Hassell (Marea Britanie), Lucian Buzdugan (România), Djûke van der Maat (Olanda) sau Radoslaw Nienartowicz (Polonia) sunt doar o parte dintre Speakerii care vor prezenta pe 10 noiembrie, la Athenee Palace Hilton București, în cadrul Forumului Internațional de Agricultură RALF 2016, bune practici, modele de business și exemple de succes din agricultura românească și internatională.

Pekka Pesonen, Secretar General COPA și COGECA, Speaker și Invitat Special: „Acum, mai mult ca oricând, fermierii trebuie fie prezenţi în mod activ la luarea de decizii la nivelul Uniunii Europene, pentru a ne asigura că rolul nostru este recunoscut. Agricultura românească este un actor-cheie pe piața Uniunii Europene, și, ca atare, fermierii și sectorul agroalimentar din România trebuie să-și exprime în mod activ preocupările și să caute soluții împreună cu omologii lor europeni”.

[...]

AGROINFO, iunie 2016

http://www.agroinfo.ro/evenimente/bune-practici-din-agricultura-din-10-tari-prezentate-la-ralf-2016

Exemple de bună practică, poveşti de succes şi studii de caz din agricultura românească şi internaţională vor fi prezentate pe 10 noiembrie, la Athénée Palace Hilton Bucharest Hotel, în cadrul RALF 2016 - Romanian Agriculture Leadership Forum.

Forumul internaţional de agricultură RALF 2016 reprezintă o premieră pentru România, un eveniment unic în regiune care va reuni, în program, fermieri reprezentativi din 10 ţări, iar în auditoriu, peste 300 de mari fermieri români.

Printre Speakerii şi Fermierii Invitaţi care au confirmat prezenţa până în acest moment se numără:

Pekka Pesonen, din FINLANDA, Secretar General, COPA şi COGECA, printre cele mai importante organizaţii ale fermierilor din Uniunea Europeană.

Tim Hassell, din MAREA BRITANIE, Farm Manager, Goodwood Farm şi Farm Manager of the Year 2015 în Regatul Unit.

Dr. ing. Dimitrie Muscă, din ROMÂNIA, Director General, Combinatul Agroindustrial Curtici, unul dintre cei mai performanţi şi apreciaţi fermieri români.

Djûke van der Maat, din OLANDA, câştigătoarea European Innovation Prize for Women Farmers 2014.

Markus Rediger, din ELVEȚIA, Preşedintele Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor din Agricultură IFAJ.

Radoslaw Nienartowicz, din POLONIA, membru al boardului Asociaţiei Tinerilor Fermieri Polonezi şi Vicepreşedinte al Consiliului European al Tinerilor Fermieri, CEJA, care reprezintă peste 2 milioane de tineri fermieri europeni.

Lista Speakerilor este în curs de actualizare pe site-ul oficial al evenimentului.

[...]

TRANSILVANIA BUSINESS, iunie 2016

http://www.transilvaniabusiness.ro/forumul-interna-ional-de-agricultura-ralf-2016-speakeri-i-fermieri/

Dimitrie Muscă (România), Tim Hassell (Marea Britanie), Lucian Buzdugan (România), Djûke van der Maat (Olanda) sau Radoslaw Nienartowicz (Polonia) sunt doar o parte dintre speakerii care vor prezenta pe 10 noiembrie, la Athenee Palace Hilton București, în cadrul Forumului Internațional de Agricultură RALF 2016, bune practici, modele de business și exemple de succes din agricultura românească și internatională.

Câteva dintre mesajele invitaților ce au confirmat prezența în programul forumului din toamnă sau în auditoriul RALF 2016.“Agricultura românească este un actor-cheie pe piața Uniunii Europene, și, ca atare, fermierii și sectorul agroalimentar din România trebuie să-și exprime în mod activ preocupările și să caute soluții împreună cu omologii lor europeni.”Pekka Pesonen, Secretar General COPA și COGECA

[...]

RFI, iunie 2016

http://www.rfi.ro/emisiunile-rfi-ro-87332-esti-fermier-atunci-ne-vedem-la-forumul-international-de-agricultura

Evenimentul este o premieră pentru România, o manifestare care va reuni, în program, fermieri reprezentativi din 10 țări, iar în auditoriu, peste 300 de mari fermieri români.

Printre speakerii și fermierii invitați care au confirmat prezența până în acest moment se numără Pekka Pesonen, din Finlanda, Secretar General COPA-COGECA, una dintre cele mai importante organizații ale fermierilor din Uniunea Europeană.

[...]

LUMEA SATULUI, iunie 2016

http://lumeasatului.ro/stiri-agricultura/politica-agricola/2957-fermieri-din-10-tari-vin-la-bucuresti-in-noiembrie-la-ralf-2016.html

Exemple de bună practică, povești de succes și studii de caz din agricultura românească și internațională vor fi prezentate pe 10 noiembrie, la Athénée Palace Hilton Bucharest Hotel, în cadrul RALF 2016 – Romanian Agriculture Leadership Forum.

Forumul internațional de agricultură RALF 2016 reprezintă o premieră pentru România, un eveniment unic în regiune care va reuni, în program, fermieri reprezentativi din 10 țări, iar în auditoriu, peste 300 de mari fermieri români.

[...]

GAZETA DE AGRICULTURA, iunie 2016

https://www.gazetadeagricultura.info/targuri-expozitii/615-intalniri-si-conferinte/18934-speakeri-si-fermieri-invitati-la-forumul-international-de-agricultura-ralf-2016.html

Dimitrie Musca (Romania), Tim Hassell (Marea Britanie), Lucian Buzdugan (Romania), Djûke van der Maat (Olanda) sau Radoslaw Nienartowicz (Polonia) sunt doar o parte dintre Speakerii care vor prezenta pe 10 noiembrie, la Athenee Palace Hilton Bucuresti, in cadrul Forumului International de Agricultura RALF 2016, bune practici, modele de business si exemple de succes din agricultura romaneasca si internationala.

Cateva dintre mesajele invitatilor ce au confirmat prezenta in programul forumului din toamna sau in auditoriul RALF 2016:
Doriana Nitu, General Manager KWS SEMINTE, Master Partner: "Ne implicam in activitatea fermierilor parteneri din tara noastra cu solutii care sa aduca plusvaloare in ferme, fie ca vorbim de proiecte relevante proprii sau de programe specifice sustinute in parteneriat, asa cum este participarea in calitate de Master Partner la RALF 2016, o colaborare care va aduce in prim plan experienta fermierilor romani si importanta muncii lor intr-o societate dominata de spectrul incertitudinii si necesitatii de adaptare rapida".

[...]

AGROROMANIA, iulie 2016

http://agroromania.manager.ro/articole/agricultura-ecologica/dimitrie-musca-despre-cai-curtici-si-despre-proiectele-de-viitor-la-ralf-2016-21603.html

"Trebuie in permanenta sa citesti, sa vezi, sa inveti si sa muncesti. Numai asa poti ramane performant. Putem concura cu orice firma de profil din Europa. Productivitatea spune totul. Voi spune povestea CAI Curtici la RALF, in noiembrie." - Dr. Ing. Dimitrie Musca, Director General, Combinatul Agroindustrial Curtici.

Peste 300 de mari fermieri vor participa pe 10 noiembrie, la Athénée Palace Hilton Bucharest Hotel, la RALF 2016, un eveniment care prezinta bune practici, modele de business si exemple de succes din agricultura romaneasca si internationala.

[...]

REVISTA FERMIERULUI, iulie 2016

http://www.revistafermierului.ro/eveniment/item/2250-dimitrie-musca-despre-cai-curtici-si-despre-proiectele-de-viitor-la-ralf-2016.html

Peste 300 de mari fermieri vor participa pe 10 noiembrie, la Athénée Palace Hilton Bucharest Hotel, la RALF 2016, un eveniment care prezintă bune practici, modele de business și exemple de succes din agricultura românească și internațională.

"Trebuie în permanență să citești, să vezi, să înveți și să muncești. Numai așa poți rămâne performant. Putem concura cu orice firmă de profil din Europa. Productivitatea spune totul. Voi spune povestea CAI Curtici la RALF, în noiembrie." - Dr. Ing. Dimitrie Muscă, Director General, Combinatul Agroindustrial Curtici.

[...]

COTIDIANUL AGRICOL, iulie 2016

http://cotidianulagricol.ro/index.php/2016/07/18/2685/

“Trebuie în permanență să citești, să vezi, să înveți și să muncești. Numai așa poți rămâne performant. Putem concura cu orice firmă de profil din Europa. Productivitatea spune totul. Voi spune povestea CAI Curtici la RALF, în noiembrie.” – Dr. Ing. Dimitrie Muscă, Director General, Combinatul Agroindustrial Curtici.

Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai apreciați și performanți fermieri români, participă la Forumul Internațional de Agricultură RALF 2016 în calitate de Speaker și Fermier Invitat.

Peste 300 de mari fermieri vor participa pe 10 noiembrie, la Athénée Palace Hilton Bucharest Hotel, la RALF 2016, un eveniment care prezintă bune practici, modele de business și exemple de succes din agricultura românească și internațională.

[...]

LUMEA SATULUI, iulie 2016

http://lumeasatului.ro/stiri-agricultura/social/3079-speakeri-si-fermieri-invitati-la-forumul-international-de-agricultura-ralf-2016.html

Dimitrie Muscă (România), Tim Hassell (Marea Britanie), Lucian Buzdugan (România), Djûke van der Maat (Olanda) sau Radoslaw Nienartowicz (Polonia) sunt doar o parte dintre Speakerii care vor prezenta pe 10 noiembrie, la Athenee Palace Hilton București, în cadrul Forumului Internațional de Agricultură RALF 2016, bune practici, modele de business și exemple de succes din agricultura românească și internatională.

Cătălin Vătămănescu, Manager Achiziții, AGROMAD CROPS, Fermier Invitat: "Cu toate că vorbim de o piață comună a produselor agricole la nivel european, cât și mondial, nu același lucru putem spune despre condițiile aferente fiecărei țări în parte. Diferențele sunt de ordin climatic, pedologic, cât și economic (atât taxele aferente fiecărui stat, cât și subvențiile, nivelul de salarizare, costuri de finanțare și ușurința accesării lor etc.). Această întâlnire mă ajută să înțeleg cum a evoluat fiecare fermier, cum a reușit să se muleze pe condițiile regiunii de care aparține și implicit să facă din exploatația agricolă o afacere profitabilă."

[...]

BUSINESS PRESS AGRICOL, iulie 2016

http://www.businessagricol.ro/?p=5038

„Trebuie în permanență să citești, să vezi, să înveți și să muncești. Numai așa poți rămâne performant. Putem concura cu orice firmă de profil din Europa. Productivitatea spune totul. Voi spune povestea CAI Curtici la RALF, în noiembrie.” – Dr. Ing. Dimitrie Muscă, Director General, Combinatul Agroindustrial Curtici.

Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai apreciați și performanți fermieri români, participă la Forumul Internațional de Agricultură RALF 2016 în calitate de Speaker și Fermier Invitat.

[...]

REVISTA FERMA, august 2016

http://www.revista-ferma.ro/articole-actualitate/ralf-2016-cu-emil-dumitru-presedintele-pro-agro-este-esential-sa-fim-prezenti-la-masa-discutiilor.html

"Agricultorii români au început să înţeleagă că legislaţia agricolă naţională şi comunitară se află într-o continuă schimbare şi este esenţial să fie prezenţi la masa discuţiilor, cu puncte de vedere pertinente încât vocea noastră, a tuturor, să se facă auzită, atât la nivel naţional, dar şi la nivel comunitar".

" Trebuie să ne folosim de oportunităţi precum Forumul Internaţional de Agricultură RALF, pentru a ne întări, dezvolta, eficientiza şi utiliza toate pârghiile legale pentru apărarea drepturilor membrilor noştri." - Emil Dumitru, Preşedintele Federaţiei Naţionale PRO AGRO, Speaker şi Invitat în cadrul Deschiderii Oficiale şi Dezbaterii Internaţionale RALF 2016.

[...]

AGROINFO, august 2016

http://www.agroinfo.ro/evenimente/demonstratii-si-evenimente/ralf-2016-cu-emil-dumitru-presedintele-pro-agro-este-esential-sa-fim-prezenti-la-masa-discutiilor

Peste 300 de mari fermieri vor participa pe 10 noiembrie, la Athénée Palace Hilton Bucharest Hotel, la Forumul Internaţional de Agricultură RALF 2016, un eveniment care prezintă bune practici, modele de business şi exemple de succes din agricultura românească şi internaţională.

" Trebuie să ne folosim de oportunităţi precum Forumul Internaţional de Agricultură RALF, pentru a ne întări, dezvolta, eficientiza şi utiliza toate pârghiile legale pentru apărarea drepturilor membrilor noştri, asociaţii profesionale reprezentative, astfel încât agricultura românească să fie o forţă în economia naţională" - Emil Dumitru, Preşedintele Federaţiei Naţionale PRO AGRO, Speaker şi Invitat în cadrul Deschiderii Oficiale şi Dezbaterii Internaţionale RALF 2016.

[...]

GAZETA DE AGRICULTURA, august 2016

https://www.gazetadeagricultura.info/targuri-expozitii/615-intalniri-si-conferinte/19083-ralf-2016-cu-emil-dumitru-presedintele-pro-agro-este-esential-sa-fim-prezenti-la-masa-discutiilor.html

Peste 300 de mari fermieri vor participa pe 10 noiembrie, la Athénée Palace Hilton Bucharest Hotel, la Forumul International de Agricultura RALF 2016, un eveniment care prezinta bune practici, modele de business si exemple de succes din agricultura romaneasca si internationala, abordand totodata subiecte si tematici actuale de maxim interes, in context european.

”Trebuie sa ne folosim de oportunitati precum Forumul International de Agricultura RALF, pentru a ne intari, dezvolta, eficientiza si utiliza toate parghiile legale pentru apararea drepturilor membrilor nostri, asociatii profesionale reprezentative, astfel incat agricultura romaneasca sa fie o forta in economia nationala" – Emil Dumitru, Presedintele Federatiei Nationale PRO AGRO, Speaker si Invitat in cadrul Deschiderii Oficiale si Dezbaterii Internationale RALF 2016.

[...]

REVISTA FERMIERULUI, august 2016

http://www.revistafermierului.ro/eveniment/item/2278-ralf-2016-cu-emil-dumitru-presedintele-pro-agro-este-esential-sa-fim-prezenti-la-masa-discutiilor.html

Peste 300 de mari fermieri vor participa pe 10 noiembrie, la Athénée Palace Hilton Bucharest Hotel, la Forumul Internațional de Agricultură RALF 2016, un eveniment care prezintă bune practici, modele de business și exemple de succes din agricultura românească și internațională, abordând totodată subiecte și tematici actuale de maxim interes, în context european.

„Agricultorii români au început să înțeleagă că legislația agricolă națională și comunitară se află într-o continuă schimbare și este esențial să fie prezenți la masa discuțiilor, cu puncte de vedere pertinente încât vocea noastră, a tuturor, să se facă auzită, atât la nivel național, dar și la nivel comunitar” – Emil Dumitru, Președintele Federației Naționale PRO AGRO, Speaker și Invitat în cadrul Deschiderii Oficiale și Dezbaterii Internaționale RALF 2016.

[...]

LUMEA SATULUI, august 2016

http://www.lumeasatului.ro/articole-revista/actualitate/3138-ralf-2016-cu-emil-dumitru-presedintele-pro-agro-este-esential-sa-fim-prezenti-la-masa-discutiilor.html

Peste 300 de mari fermieri vor participa pe 10 noiembrie, la Athénée Palace Hilton Bucharest Hotel, la Forumul Internațional de Agricultură RALF 2016, un eveniment care prezintă bune practici, modele de business și exemple de succes din agricultura românească și internațională, abordând totodată subiecte și tematici actuale de maxim interes, în context european.

"Trebuie să ne folosim de oportunități precum Forumul Internațional de Agricultură RALF, pentru a ne întări, dezvolta, eficientiza şi utiliza toate pârghiile legale pentru apărarea drepturilor membrilor noştri, asociații profesionale reprezentative, astfel încât agricultura românească să fie o forță în economia națională" – Emil Dumitru, Președintele Federației Naționale PRO AGRO, Speaker și Invitat în cadrul Deschiderii Oficiale și Dezbaterii Internaționale RALF 2016.

[...]

TRANSILVANIA BUSINESS, august 2016

http://www.transilvaniabusiness.ro/RALF-2016-cu-Emil-Dumitru-Pre-edintele-PRO-AGRO-Este-esen-ial-sa-fim-prezen-i-la-masa-discu-iilor

” Agricultorii români au început să înțeleagă că legislația agricolă națională și comunitară se află într-o continuă schimbare și este esențial să fie prezenți la masa discuțiilor, cu puncte de vedere pertinente încât vocea noastră, a tuturor, să se facă auzită, atât la nivel național, dar și la nivel comunitar ” - Emil Dumitru, Președintele Federației Naționale PRO AGRO, Speaker și Invitat în cadrul Deschiderii Oficiale și Dezbaterii Internaționale RALF 2016.

Forumul internațional de agricultură RALF 2016 reprezintă o premieră pentru România, un eveniment unic în regiune care va reuni, în program, fermieri reprezentativi din 10 țări, iar în auditoriu, peste 300 de mari fermieri români.

[...]

JURNALUL DE AGRICULTURA, august 2016

http://www.agrari.ro/ralf-2016-emil-dumitru-proagro-agricultorii-romani-au-inceput-sa-inteleaga-ca-legislatia-agricola-nationala-si-comunitara-se-afla-intr-o-continua-schimbare-si-este-esential-sa-fie-prezenti-la-mas/

Peste 300 de mari fermieri vor participa pe 10 noiembrie, la Athénée Palace Hilton Bucharest Hotel, la Forumul Internațional de Agricultură RALF 2016, un eveniment care prezintă bune practici, modele de business și exemple de succes din agricultura românească și internațională, abordând totodată subiecte și tematici actuale de maxim interes, în context european.

”Trebuie să ne folosim de oportunități precum Forumul Internațional de Agricultură RALF, pentru a ne întări, dezvolta, efcientiza şi utiliza toate pârghiile legale pentru apărarea drepturilor membrilor noştri, asociații profesionale reprezentative, astfel încât agricultura românească să fie o forță în economia națională”- Emil Dumitru, Presedintele Federatiei PROAGRO – Speaker și Invitat în cadrul Deschiderii

[...]

BUSINESS PRESS AGRICOL, august 2016

http://www.businessagricol.ro/?p=5088

„Agricultorii români au început să înțeleagă că legislația agricolă națională și comunitară se află într-o continuă schimbare și este esențial să fie prezenți la masa discuțiilor, cu puncte de vedere pertinente încât vocea noastră, a tuturor, să se facă auzită, atât la nivel național, dar și la nivel comunitar.”

”Trebuie să ne folosim de oportunități precum Forumul Internațional de Agricultură RALF, pentru a ne întări, dezvolta, eficientiza şi utiliza toate pârghiile legale pentru apărarea drepturilor membrilor noştri, asociații profesionale reprezentative, astfel încât agricultura românească să fie o forță în economia națională” – Emil Dumitru, Președintele Federației Naționale PRO AGRO, Speaker și Invitat în cadrul Deschiderii Oficiale și Dezbaterii Internaționale RALF 2016.

[...]

COTIDIANUL AGRICOL, august 2016

http://cotidianulagricol.ro/index.php/2016/08/31/noi-parteneri-si-speakeri-la-ralf-2016-un-eveniment-dedicat-marilor-fermieri/

Noi Speakeri și Parteneri s-au alăturat Forumului Internațional de Agricultură RALF 2016, un eveniment dedicat marilor fermieri și liderilor din agricultură, care va avea loc pe 10 noiembrie, la Athénée Palace Hilton Bucharest Hotel, Sala Le Diplomate.

Alessio Castelli, CEO AgroConcept, Professional Partner RALF 2016: “Este foarte important pentru noi, AgroConcept, să fim prezenți acolo unde se întâlnesc fermierii și unde se discută lucruri importante despre agricultură și despre viitorul ei. După un an atât de plin, o astfel de conferință este cel mai bun prilej pentru a trage câteva concluzii și pentru a anticipa o parte din noile provocări. Este, de asemenea, și o oportunitate de a ne reîntâlni cu proprietarii de utilaje New Holland și cu fermieri din alte țări.

[...]

JURNALUL DE AFACERI, august 2016

http://www.jurnaluldeafaceri.ro/forumul-international-de-agricultura-ralf-2016-are-loc-pe-10-noiembrie/

Peste 300 de mari fermieri vor participa pe data de 10 noiembrie, la Athénée Palace Hilton Bucharest Hotel, la Forumul Internațional de Agricultură RALF 2016. Evenimentul va prezenta bune practici, modele de business și exemple de succes din agricultura românească și internațională, abordând totodată subiecte și tematici actuale de maxim interes, în context european.

„Agricultorii români au început să înțeleagă că legislația agricolă națională și comunitară se află într-o continuă schimbare și este esențial să fie prezenți la masa discuțiilor, cu puncte de vedere pertinente încât vocea noastră, a tuturor, să se facă auzită, atât la nivel național, dar și la nivel comunitar.” – Emil Dumitru, Președintele Federației Naționale PRO AGRO, Speaker și Invitat în cadrul Deschiderii Oficiale și Dezbaterii Internaționale RALF 2016.

[...]

BUSINESS PRESS AGRICOL, septembrie 2016

http://www.businessagricol.ro/?p=5179

Noi Speakeri și Parteneri s-au alăturat Forumului Internațional de Agricultură RALF 2016, un eveniment dedicat marilor fermieri și liderilor din agricultură, care va avea loc pe 10 noiembrie, la Athénée Palace Hilton Bucharest Hotel, Sala Le Diplomate. ”Am vrut să fim parte din acest proiect încă de la prima ediție pentru că antreprenoriatul, inițiativa și curajul de a pune lucrurile în mișcare îi definesc pe toți cei cu care lucrăm.”

”Vom afla, cu siguranță, multe lucruri interesante și așteptăm cu nerăbdare să auzim direct de la sursă ce provocări și, mai ales, ce propuneri au cei care țin în mână frâiele acestei industrii, pe cât de dinamică și de solicitantă, pe atât de frumoasă.” Alessio Castelli, CEO AgroConcept, Professional Partner RALF 2016

[...]

REVISTA FERMA, octombrie 2016

http://www.revista-ferma.ro/articole-actualitate/ralf-un-altfel-de-eveniment-dedicat-fermierilor.html

Forumul Internațional de Agricultură RALF este un proiect de comunicare dedicat marilor fermieri, care va avea loc pe 10 noiembrie, la Athénée Palace Hilton, Le Diplomate Ballroom, București.

Creat de agenția de comunicare BORO PR & COMMUNICATION, ca parte a seriei de proiecte internaționale dedicată domeniilor prioritare educație, sănătate și agricultură, RALF reunește într-un concept inedit fermieri reprezentativi din România și din străinătate. RALF are ca principal obiectiv prezentarea exemplelor de succes, a modelelor de business și a bunelor practici din agricultura românească și internațională, dar și abordarea unor subiecte și tematici de actualitate, în context european.

[...]

AGROINFO, octombrie 2016

http://www.agroinfo.ro/evenimente/forumul-international-de-agricultura-ralf-2016-10-noiembrie-bucuresti

BORO PR & COMMUNICATION, în calitate de Organizator, şi REVISTA FERMA, în calitate de Partener media principal, vă invită pe 10 noiembrie, la Athénée Palace Hilton din Bucureşti, la RALF 2016 - Romanian Agriculture Leadership Forum, primul eveniment internaţional major din România dedicat marilor fermieri şi liderilor din agricultură.

Fermieri din România, Finlanda, Marea Britanie, Germania, Elveţia, Polonia şi Olanda vor prezenta în cadrul RALF 2016 bune practici din agricultura românească şi internaţională, modele de business, exemple de succes şi studii de caz, abordând subiecte de maximă actualitate pentru agricultură, în context european.

[...]

AGRO TV, noiembrie 2016

http://www.agro-tv.ro/forumul-international-de-agricultura/

Bucurestiul, gazda unei intalniri deosebit de importante. Peste 300 de mari fermieri din intreaga lume au participat la Forumul Internațional de Agricultură RALF 2016.

In cadrul evenimentului s-au prezentatat modele de business și exemple de succes din agricultura românească și internațională.

[...]

ZI DE ZI, noiembrie 2016

http://www.zi-de-zi.ro/2016/11/13/exemple-de-bune-practici-agricultura-prezentate-la-ralf-2016/

Romanian Agriculture Leadership Forum (RALF) 2016, eveniment organizat de BORO PR & Communication, joi, 11 noiembrie la Athenee Palace Hilton Bucharest Hotel a reunit marii fermieri din țară și străinătate, prilej cu care au fost prezentate exemple de bune practici din agricultura românească și internațională.

„Suntem onorați să avem oaspeți de seamă la această primă ediție RALF, care își propune să devină un forum internațional de agricultură al României, o întâlnire anuală care să reunească la București fermieri români și fermieri din alte țări europene în acest an, iar de anul viitor chiar fermieri din America și Asia.”

[...]

AGROINFO, noiembrie 2016

http://www.agroinfo.ro/vegetal/forumul-international-de-agricultura-ralf-o-reusita

Reunind lideri importanți ai fermierilor din toate colțurile Europei, dar și fermieri de succes din România, Olanda, Polonia, Finalnda și Elveția, într-o succesiune care nu a plictisit deloc publicul, RALF 2016 a fost un eveniment cu adevărat reuşit.

Pot spune că la final multă lume a rămas să prelungească discuțiile într-un regim privat. Fiind primul eveniment pe agricultură organizat de Boro Pr Communication, Romanian Agriculture Leadership Forum s-a dovedit a fi cu un cap peste multe asemenea întâlniri.

Nu numai prin prisma speakerilor (Pekka Pesonen – secretar general Copa și Cogeca, Markus Rediger – președinte IFAJ, Dimitrie Muscă – administrator CAI Curtici, Laurențiu Buzdugan – manager general Agricost IMB, Emil Dumitru – președinte Pro Agro, Laurențiu Baciu – lider LAPAR și mulți alții, într-o mare majoritate oameni veniți direct din producție), care au abordat probleme ardente cât și prin paleta celor invitați (Arnaud Perrein, Martin Muller, Dumitru Manole, Gigi Arpășanu, Aurel Petruș și mulți alții, de asemenea veniți direct din realitatea de la nivelul solului) care au avut o secțiune în care au putut să-și prezinte experiențele profesionale, pe scurt, celorlalți participanți la forum.

[...]