Participanţi

Peste 300 de mari fermieri din toate regiunile României și lideri din agricultură, speakeri români și internaționali, parteneri și susținători.

Dr. Ing. Lucian Buzdugan

Președinte, AGRICOST, Insula Mare a Brăilei, +55000 ha

Fermier Invitat RALF 2016

"Este pentru prima dată când o organizație grupează pe marii fermieri din România. Pe umerii acestora stă de fapt principala bază a producției agricole din România, principală sursă de export pe care o realizăm, principala sursă de contribuție, din agricultură, la PIB-ul României."

[...]

Dr. Ing. Dimitrie Muscă

Director General, Combinatul Agroindustrial Curtici, Arad, +7500 ha

Fermier Invitat RALF 2016

"Lucrez în zona de vest a țării și exploatăm o suprafață de 7600 de hectare în două combinate, cel de la Curtici și cel de la Olari. Avem totul integrat, de la semănatul culturilor în câmp - grâu, porumb, rapiță, soia, până la produsele procesate din magazinele noastre, totul este în circuit închis. Pe acest segment, care este destul de lung, nimeni nu se interpune cu absolut nimic."

[...]

Gabriel Dumitrașcu

Project Manager, Agri Consortium, Caraș-Severin, +6000 ha

Fermier Invitat RALF 2016

„Sunt bucuros de faptul că Agri Consortium are ocazia să participe la premiera acestui eveniment în România. Reunirea în cadrul evenimentului a experților, fermierilor autohtoni și străini, va ajuta la o mai bună înțelegere a inițiativelor europene complementare și competitive în agricultură, reușind să creeze condițiile pentru o relaționare confortabilă.”

[...]

Arnaud Perrein

Director General, SOPEMA, Ialomița, + 4000 ha

Fermier Invitat RALF 2016

"E benefic pentru noi fermierii să fim prezenți acolo unde agricultura este adusă în prim plan. Evenimentele destinate agriculturii și în care sunt prezenți fermieri din toată Europa sunt benefice atât pentru noi, care suntem direct implicați în agricultură, dar și pentru marele public, care trebuie să cunoască realitățile acestui domeniu.La RALF 2016 vom fi prezenți fermieri și specialiști din mai multe țări europene și vom avea astfel ocazia să vorbim despre proiecte de succes, dar și despre problemele comune tuturor fermierilor europeni."​

[...]

Ing. Gelu Scutaru

Director General, Comcereal, Vrancea, + 4500 ha

Fermier Invitat RALF 2016

"Mulțumim pentru invitația de participare la RALF 2016. Considerăm că evenimentul este foarte util pentru fermierii români, mai ales datorită schimbului de experiență cu omologi din alte regiuni ale UE. Întotdeauna astfel de întâlniri sunt utile, deoarece ne permit o comparație sinceră a performanței afacerilor noaste cu referințele din țări cu o experiență mai îndelungată. În același timp, putem observa și existența unor diferențe semnificative în modul de organizare al producției, dimensiunea fermelor, gradul de integrare al producției, precum și modul de asociere pentru activitatea de comercializare."

[...]

Ing. Vasile Lungu

Administrator Agro Industrial Ceres, Iași, +2000 ha

Fermier Invitat RALF 2016

"Schimburile de experiență sunt benefice progresului în orice domeniu de activitate nu doar al agriculturii. Astfel putem identifica asemănările, cât și deosebirile, modurile de lucru, având posibilitatea transferării cunoștințelor de bună practică, lucru esențial dezvoltării."

[...]

Tim Hassell

Farm Manager, Goodwood Farm, Marea Britanie, +1300 ha

Guest Farmer RALF 2016

“Trebuie să recunosc că am fost foarte impresionat de modul în care a decurs ziua şi de cât de prietenoasă și serviabilă a fost toată lumea. Am simţit că toată lumea este mândră de România. Pe un plan mai personal, a fost prima dată când am vorbit în faţa unui grup atât de mare de oameni, prin urmare, vă mulțumesc pentru oportunitatea acordată. Locaţia evenimentului a fost de înaltă clasă, cu facilități excelente. Am putut observa modul în care aţi programat speakerii pentru a le oferi tinerilor fermieri din România o idee despre modul în care alți fermieri europeni îşi construiesc afacerile și pentru a le da o idee despre oportunitățile care îi înconjoară. Invitaţii au arătat că există modalități diferite – de la unităţi independente cu un nivel înalt de mecanizare, în căutarea celui mai mic cost de producție, până la ferme precum Goodwood, care produc produse de calitate pentru a le vinde direct către consumator, și rolul pe care îl pot avea reţelele de socializare în afacerile în curs de dezvoltare. A fost fascinant să ascult fermieri români şi să-mi dau seama de potențialului sectorului agricol din România. Ascultându-i pe alţii, putem evolua.”

[...]

Ing. Alin Sicobean

Președinte, Societatea Agricolă "Spicul Sălcud", Mureș, +1000 ha

Fermier Invitat RALF 2016

"Este o intâlnire interesantă cu mulți fermieri din țară și din străinătate care au de oferit multe din experiențele lor, de la care nu avem decât de învățat, de cum au trecut ei printr-o perioadă pe care noi acum o parcurgem."

[...]

Ing. Florin Zănoagă

Director General, FirstFarms Agro East, Brăila, +3500 ha

Fermier Invitat RALF 2016

"Forumul Internațional de Agricultură RALF este binevenit și sper să continue. Este necesară organizarea unei întâlniri de o asemenea anvergură, dedicată marilor fermieri, cei care de fapt fac agricultura performantă și susțin economia țării. Salut inițiativa dumneavoastră și aștept cu interes următoarea ediție."

[...]

Ing. Marius Laurenţiu Ciucoş

Director General SA Înfrăţirea Carei, Satu Mare, + 2100 ha

Fermier Invitat RALF 2016

"Organizarea evenimentului a fost foarte bună, cu posibilitatea exprimării punctelor de vedere în fața fermierilor reprezentativi. Fermierul Polonez cel mai pregătit și cel mai sincer. Liderii PROAGRO și LAPAR au punctat foarte bine, minusurile agriculturii românești. În viitor ar trebui invitați și reprezentanți ai fermierilor din alte țări Europene, care dețin în exploatare suprafețe mari."

[...]

Ștefan Stănescu

Director General, Agromec Vișina SA, Olt, +3500 ha

Fermier Invitat RALF 2016

"O asemenea întâlnire, organizată an de an, este foarte importantă din punct de vedere al schimbului de experiență cu fermierii invitați din UE și a noilor tehnologii pe care aceștia le folosesc pentru creșterea randamentului producției. Doar fiind deschiși putem câștiga mai mult, împreună !"

[...]

Ing. Dumitru Manole

Director, SPORT AGRA, Constanța, + 800 ha

Fermier Invitat RALF 2016

"Întâlnirea a fost deosebită atât din punct de vedere al organizării, cât mai ales datorită faptului că a prilejuit comunicarea cu diverse personalități ale farmingului din România și din alte țări. Pentru că AGRICULTURA pentru România este una dintre ramurile economice cele mai importante."

[...]

Vlad Bontaș

Director, AGROCOV, Galați, +5500 ha

Fermier Invitat RALF 2016

”Vreau în primul rând să vă mulțumesc pentru invitația acordată și să vă felicit pentru organizarea Forumului, una foarte bine structurată, atât în baza invitaților, cât și a subiectelor abordate. A fost o zi plină de acumulare de informații, sperăm noi folositoare, iar când ne-au permis pauzele am profitat pe partea de networking cunoscând alți colegi din țară și povestind unii altora cu ce ne lovim în fermele noastre și ce putem îmbunătăți.”

[...]

Martin Mueller

Administrator, SOBIS, Sibiu, +2000 ha

Fermier Invitat RALF 2016

"Vă felicit pentru modul cum a fost organizat și mediatizat forumul. O organizare de genul acesta cu atâția invitați cu interese personale și heterogene nu este deloc simplă. Ca atare numitorul comun, susținut bine de moderator, "Iată Exemple, cum să valorificăm potențialul agricol în Romania" lasă la unii participanți și sindicali autohtoni de dorit. Contribuțiile participanților străini erau mai "vestice, specializate" și foarte bine susținute. A fost un eveniment bine organizat, foarte informativ cu opțiunea de-a cunoaște "toți greii!" în domeniul agricol.”

[...]

Georgeta Vilău

Președinte, CELEZVIT SAG, Teleorman, +2400 ha

Fermier Invitat RALF 2016

„Evenimentul în sine a fost un succes. S-au abordat subiecte de actualitate pentru agricultură. A fost o întâlnire cu mulți fermieri români și din străinătate care ne-au oferit din experiența lor și de la care noi mai avem de învățat. Ne-am bucura dacă s-ar lărgi sfera invitaților și a problemelor abordate. Vă mulțumim că ne-ați oferit prilejul de a participa la un astfel de eveniment.”

[...]

Ene Gîrban

Director General, AGRO-IND COM, Buzău, +2000 ha

Fermier Invitat RALF 2016

"Evenimentul RALF 2016, care a reușit să unească mari fermieri români, a fost un real succes. S-au spus puncte de vedere foarte clare și totodată invitații au avut o prezență remarcabilă. Întregul eveniment a avut o ținută de gală."

[...]

90% dintre participanți

Mari fermieri, reprezentativi, din toate regiunile României

50% dintre fermieri

1000 ha – 2000 ha

40% dintre fermieri

+ 2000 ha

10% dintre invitați

Speakeri și Parteneri